Forbes: Найдорожчі будинки або погоня за дорожнечею? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes: Найдорожчі будинки або погоня за дорожнечею?

Нерухомість
606
Ринок нерухомості всього світу перебуває в шоці після того, як будинок у французькій Рив'єрі, названий Вілла Леопольда, побудований королем Бельгії Леопольдом в 1902 році, було продано російському олігархові за 750 мільйонів доларів, пише Forbes.com.
Ходять слухи, що російський магнат Роман Абрамович спочатку як покупець не розглядався, хоча він і заперечує покупку. У кожному разі, у ці слухи складно повірити, тим більше після того, як стало відомо про його вкладення 285 мільйонів доларів у ремонт будиночка в Лондоні. Таким чином, він обійдеться мільярдерові в 23 мільярда доларів повністю.
Яке ж здивування викликало те, що вартість 750 мільйонів доларів, цьому і є ціна особняка, навіть у французькій Рив'єрі. Таким чином, російський бізнес зробив найдорожче вкладення в нерухомість за останні кілька років.
Російська рулетка
"Щороку у нас все більше росіян, які купують нерухомість на Рив'єрі", - говорить французький продавець нерухомості класу люкс Барис Басаран з Expat Consulting. Його компанія базується у Відні й спеціалізується на нерухомості Рив'єри. Конкуренція між росіянами величезна, і вони готові витрачати величезні гроші на цю нерухомість. Крім того, відповідно до рейтингу Forbes, 87 російських мільярдерів, ведуть запеклі бої. "Зараз доступні тільки парочка вілл, вартістю від 60 до 150 мільйонів доларів", - відзначає Басаран.
Дик Тремблі, міжнародний брокер, співробітник одного з відділів Hilton Head, S.C., пропонує покупцям нерухомість по всьому світу, а також і на Рив'єрі. "У мене є декілька клієнтів, які їздять дивитися нерухомість вартістю від 100 мільйонів до 140 мільйонів доларів, переважно на Рив'єрі", - говорить він. "У Росії, з її економікою, люди часом роблять божевільні придбання", - додає Тремблі.
Те, що робить саме цю віллу, побудовану на гроші бельгійських пілігримів з Африки, під заступництвом Леопольда ІІ - це ще 20 акрів землі. Це щось нереальне, знайти подібну ділянку на Рив'єрі. Але, навіть не дивлячись на це, вартість вілли така, що не тільки на Півдні Франції, але й по усьому світу складно відшукати нетто близьке за вартістю.
Гонка мільярдерів
В 2004 році Лакшмі Міттал почав акцію по скупці землі класу люкс. Тоді він заплатив 130 мільйонів доларів за Палац-Сад у Кенінгстоні, що став на той момент найдорожчим і тримав рекорд до покупки за 150 мільйонів доларів будинку на території Верхніх Філіморських садів у лютому. Цей рекорд також не протримався довго. У березні була за 218 мільйонів доларів продана St. James apartment, між Бекенгемським палацом та 10-ою Даунінг Стріт.
Та, вже в травні Міттал заплатив 222 мільйона доларів за Американський фонд Ноама Готтесмана в Кенінгстоні, і ще 133 мільйона доларів за сусідній маєток у червні. Найдорожча угода в США була зроблена Доналдом Трампом. Він продав маєток на Палм Біч росіянину Дмитру Риболовлеву.
Таким чином, вілла Леопольда, що продовжила список найдорожчої нерухомості світу, вже нікого не дивує. В 2005 - 2006 році Білл Гейтс був змушений заплатити 110 мільйонів доларів за нерухомість у Франції, але трансфер не відбувся.
Немає сумнівів у тому, що мільярдери мають досить коштів для таких покупок. Приміром, вартість будинку Мукеши Амбані становить 750 мільйонів доларів. Його апартаменти в будинку висотою 550 футів коштують два мільярди. Але це не зрівняється з тягою до змагання між російськими бізнесменами за те, хто ж буде жити в найдорожчому будинку світу.
"Я думаю, вони намагаються зробити щось голосне, але, коли ти це робиш, це обмежиться лише короткостроковою перспективою", - говорить Доллі Ленс, продавець нерухомості класу люкс в Prudential Douglas Elliman. "Це та група, що хоче завжди бути на висоті", - додає Доллі Ленс.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас