Форекс - прогноз на понеділок 19.08.08 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - прогноз на понеділок 19.08.08

Фондовий ринок
245
07:00 - Рішення щодо процентної ставки у Японії. Ставка, як і колись, не буде підвищена і залишиться на рівні 0.5%, тому що причин для цього немає. Економіка Японії розширюється помірковано, ціни ростуть так само. Причин для перегріву економіки Японії на обрії не спостерігається, втім як і стагнації. На ціні ієни рішення щодо процентної ставки відбитися помірковано. До початку засідання ієна може зміцнюватися, потім, під час європейської сесії, долар поверне свої втрати. У кросскурсах більше ймовірне зміцнення ієни.
09:00 - Індекс цін виробників (PPI) у Німеччині за липень. Очікується, що ціни в місячному значенні зростуть на 0.6% (до 127.9), проти травневого значення в 0.9% (з 127.1). Прогноз скоріш за все лише здійсниться, тому що з побічних ознак оптові ціни в липні проти червня зросли аж на 1.5% (з 125.7 до 127.4). Оптовики у свою чергу змусять (ще під великим сумнівом) рости експортні ціни, роздрібні ціни і в остаточному підсумку споживчі ціни. Роздрібні ціни вже відомі, їх зростання виявився негативним -0.1% (з 109.2 до 109.1). Споживчі ціни які відомо, у липні зростання склало 0.6% (з 107.0 до 107.6). Зниження цін у роздробі, незважаючи на тиск оптових цін, зв'язано, швидше за все, з періодом відпусток, а зростання споживчих цін з ростом цін на енергоресурси. Дані повинні зробити на євро позитивний вплив ще до виходу даних. Після публікації євро знову знизиться.
12:00 - Індекси економічних настроїв і поточної ситуації від ZEW у Німеччині і Єврозоні за серпень. За даними від ZEW, через високі ціни на пальне, занадто високої ціни євро, кризи в США, високих ставок ЄЦБ і млявого внутрішнього попиту, у наступних 6 місяців німецькі компанії можуть одержати збитки, що вплине на всю економіку Німеччини, втім, і Єврозону також. У Німеччині очікуються наступні значення: економічні настрої на рівні -62.0 (у липні -63.9), а поточна ситуація на рівні 5.0 (у липні 17.0). У Єврозоні економічні настрої очікуються на рівні -65.0 (у липні -63.7), прогнозу по поточній ситуації немає (у липні 3.3). Поточна ситуація і економічні настрої продовжують погіршуватися, що безсумнівно, повинне вплинути на ціну євро, як у мажорах, так і в кросскурсах. Очікуємо зниження відразу після публікації даних.
15:30 - Індекс цін виробників в США за липень. Ціни виробників з місяця на місяць тільки ростуть, що дає натяк на підвищення процентної ставки. Останні очікування прогнозували підвищення процентної ставки після нового року. Зростання цін виробників тільки зміцнить позитивні настрої щодо долара, тому можна чекати продовження його росту в ціні. Важливо, щоб дані виявилися на рівні прогнозів, але не гіршими. Тоді долар зможе зміцнитися. Очікується, що в липні ціни виробників дещо сповільнять своє зростання до +0.6%, проти червневого росту +1.8%.
15:30 - Закладки нових фундаментів, отримані дозволи на будівництво і побудовані будинки у США за липень. У бочку меду позитивних даних про ціни виробників може бути додана ложка дьогтю у вигляді даних про будівництво. Закладки нових фундаментів - прогноз 963 тис. (у червні 1066 тис.), отримані дозволи на будівництво - прогноз 949 тис. (у червні 1091 тис.), побудовані будинки - прогнозу немає (у червні 1167 тис.). Особливої радості дані не додають, тому що зниження активності в будівництві нових будинків триває.
15:55 - Роздрібні продажі у США за липень. Минулого місяця продажу знизилися на 1.9%, що зробило на долар негативний вплив. Цього разу, якщо дані виявляться настільки ж поганими, долар також може обвалитися.
16:00 - Присвячене економіці виступ Фішера (ФРС). Фішер буде супроводжувати коментарями дані про роздрібні продажі, а також дасть оцінку поточної ситуації в США. Можливо, негативні дані зодо роздробу будуть підкріплені підбадьорюючими заявами Фішера щодо інфляції та ставок.
За матеріалами:
Real Trade
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас