4 тонни ковбаси для Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

4 тонни ковбаси для Нацбанку

Казна та Політика
726
Нацбанк оприлюднив інформацію про результати тендерів, які він проводив два останні місяці. На цих конкурсах Центральний банк вибирав постачальників, які будуть забезпечувати його товарами в другій половині 2008 року.
Основна увага - м'ясу
На постачання своїх буфетів банкіри витратили майже мільйон гривень. Найбільшу суму НБУ витратив на м'ясо. Майже півмільйона гривень буде сплачено за 12 тонн свинини і яловичини. Ще 200 тисяч гривень одержать постачальники ковбаси. Її в другій половині 2008 року Нацбанк закупить 4 тонни.
Ковбасний тендер Нацбанку виграла фірма "Продбізнес-К". Вона є офіційним представником Мелітопольського м'ясокомбінату в Києві. Комерційний директор "Продбізнес-К" Олег Гапоненко розповів "Делу", що компанія вже має досвід співробітництва з державними структурами. Зокрема, у свій час компанія поставляла провіант у Палац "Україна" і резиденцію президента в Пущі-Озерній.
Ще 74 тисячі гривень пішли на закупівлю 3 тонн сиру. Зазначену суму банк заплатить компанії "Сири Волині". "У тендері були виставлені три позиції: тверді голландські і російські сири та плавлений сир "Дружба". Так, для банку ціна на голландський була 27,09 гривні, російський - 28,04 гривні, "Дружба" - 15,15 гривні за кілограм", - розповідає менеджер відділу збуту підприємства Олег Деркач.
Він не приховує, що для магазинів оптова ціна цієї продукції вища. Крім того, менеджер відзначає, що пропозиція його компанії сподобалася банкірам не тільки через дешевину. Виробник погодився надати шановному клієнтові тижневу відстрочку платежу.
Овочами співробітників НБУ постачає приватне підприємство "Девіант". Директор цієї фірми Наталя Мушинська розповіла, що Нацбанк купує їхню продукцію вже п'ять років. Цього разу компанія знову виграла тендер майже на 120 тисяч гривень. Мушинська додає, що серед частих покупців у її підприємства значаться й інші держструктури.
Так, торік "Девіант" поставляв вітаміни з поля для депутатів Верховної Ради. У цьому ж овочі-фрукти доставляються в столичну міськраду. "Державним структурам вигідніше проводити тендери, тому що вони з нами обумовлюють ціни, і ми повинні витримати ці ціни протягом якогось періоду", - вважає директор "Девіанта".
Не хлібом єдиним
Як удалося з'ясувати "Делу", на своїх тендерах Нацбанк закуповував не тільки продукти харчування. 2,6 мільйони гривень витрачені на автомобілі. В автопарку НБУ тепер з'явилися 18 нових Skoda Octavia і Toyota Camry. Переможцем "колісного" тендера стала компанія "Віді-лізинг".
Керівник відділу продажів цієї фірми Максим Петров не став розкривати подробиці угоди. Він лише зізнався, що одержати замовлення Держбанку вдалося завдяки тому, що компанія запропонувало машини за ціною нижче ринкової.
У свою чергу представники Нацбанку стверджують, що участь у державних закупівлях не дуже популярна серед українських підприємців. Причина тому - складна система подачі документів.
До того ж, за законом, державний тендер визнається дійсним, якщо заявки на нього подали не менше 2 учасників. Саме небажання підприємств брати участь у державних закупівлях уже не один раз зривало тендер. Із цієї причини не відбувся липневий конкурс на постачання шоколадних і кондитерських виробів. Щоб не залишити банкірів без солодкого, тендер оголошений повторно, а термін подачі документів для участі в ньому минає 27 серпня. Зараз чиновники чекають пропозицій.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас