Росія вплинула на швидкість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вплинула на швидкість

Фондовий ринок
131
Минулого тижня індекс ПФТС відзначався як зростанням, так і зниженням, закріпившись на момент закриття останньої торговельної сесії в п'ятницю на показнику 641,22 індексних пункту. Приріст індексу ПФТС за тиждень склав 9,5 пункту (1,5%).
Український фондовий ринок переживав "останню хвилю відпусток" - маленькі обсяги торгів на майданчику ПФТС та невеликі коливання індексу, в основному під впливом зовнішніх новин. "Починаючи з минулої п'ятниці, рух індексу ПФТС більшою мірою корелював з подіями на фондовому ринку Росії, хоча також впливали й новини з ринків Європи та США",- відзначив директор з управління активами КУА "ПІО Глобал Україна" Сергій Уткін.
"Що стосується кореляції провідних світових фондових майданчиків з конфліктом Росії та Грузії, ми бачимо дуже слабкий її ступінь: весь період конфлікту фондові ринки світу дихали під впливом різних корпоративних новин і внутрішніх факторів", - вважає трейдер компанії "Мілленіум Капітал" Федір Беньямінов. Єдиним тривожним дзвінком були повідомлення про можливе бомбардування Росією нафтопроводу Баку - Тбілісі - Джейхан, але на світові ціни на нафту це вплинуло набагато менше, ніж повідомлення Мінекономіки США про внутрішні залишки (вони виявилися на 400 тис. барелів менше очікуваних аналітиками). На думку експерта, ступінь впливу конфлікту на Україну можна пояснити тим, що деякі інвестори, незважаючи на непогану економічну динаміку України (гарна звітність більшості великих компаній, дефляція, виконання бюджету, зниження цін на нафту), побоювалися ризиків, пов'язаних з підтримкою Грузії Україною та реакції на це Росії.
Четвер зупинив дводенне зростання індексу - ПФТС знизився наприкінці останньої торговельної сесії на 2,09 пункти на тлі різновекторної динаміки світових фондових індексів. Тривало й падіння акцій "Мотор Січ" (-4,65% за ціною покупки). На думку Сергія Уткіна, цей приклад можливості істотного падіння вартості одного паперу зайвий раз підкреслює ті проблеми, які має ринок, - недостатню ліквідність і малу кількість емітентів.
"Уцінка більшості ліквідних українських паперів досягла 40-60% від їх справедливої вартості, проте, через відсутність нормального інвестиційного попиту на українські акції, вони продовжують торгуватися на цінових рівнях першої половини минулого року, а індекс ПФТС перебуває на значеннях тільки лютого 2007 р.", - говорить генеральний директор КУА "Інеко Інвест" Олег Морква.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас