Європейські фондові індекси знизилися за підсумками торгів у середу слідом за акціями банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фондові індекси знизилися за підсумками торгів у середу слідом за акціями банків

Фондовий ринок
59
Європейські фондові індекси знизилися за підсумками торгів в середу на тлі посилення побоювань, пов'язаних з можливим збільшенням збитків банків, повідомило агентство Bloomberg.
Крім того, інвестори стурбовані тим, що ослаблення темпів економічного зростання в регіоні буде негативно позначатися на корпоративних прибутках.
"Банки, імовірно, продовжать списувати активи, - відзначає старший фондовий стратег Fortis Global Markets у Брюсселі Філіпп Гізел. - Уповільнення зростання глобальної економіки негативно позначиться на показниках фінансових компаній".
Вартість акцій Hypo Real Estate Holding AG, німецького банку, який працює в сфері комерційної нерухомості, упала на 4,9%. Доподатковий прибуток банку за підсумками другого кварталу звалився на 95% через списання активів.
Відповідно до повідомлення Hypo Real Estate, ринкові умови "як і раніше невизначені". Збиток банку від інвестиційної діяльності склав 135 млн євро, перевищивши середній прогноз експертів на рівні 46 млн євро.
Папери UBS, що найбільше з європейських банків постраждав від кризи в кредитній сфері, впали в ціні на 7,3%. Чистий збиток банку за квартал, що закінчився 30 червня, склав 358 млн швейцарських франків ($329 млн) у порівнянні з чистим прибутком у розмірі 5,55 млрд франків за аналогічний період минулого року. Аналітики прогнозували збиток у середньому на рівні 281 млн франків. Збиток був скорочений на 3,8 млрд франків через податкові пільги.
Списання банків в усьому світі, пов'язані з кредитною кризою, вже перевищили $500 млрд.
"Доти, поки проблеми у фінансовій сфері залишаються повсюдно, фондовий ринок залишиться слабким, - відзначає управляючий директор Hugau Gestion в Парижі Катрін Х’югель. - Криза далека від завершення".
Прибутки фінансових компаній, які входять до розрахунку індексу Stoxx 600, знизяться цього року на 25%, прогнозують експерти, опитані агентством Bloomberg, Stoxx 600 Banks Index втратив з початку 2008 року 30%.
Негативний вплив на європейський фондовий ринок робить також підйом цін на нафту, що відбувся за виходом даних про зниження комерційних запасів сирої нафти та бензину в США минулого тижня.
Акції DSG, найбільшої в Європі мережі магазинів споживчої електроніки, подешевшали на 11%.
Вартість паперів Barratt Developments, другої за величиною будівельної компанії Великобританії, упала на 15%, Taylor Wimpey - на 8,1%.
Зростання числа безробітних у країні в липні було максимальним за останні 16 років, оскільки ослаблення економіки змусило компанії скорочувати робочі місця. Збільшення безробіття, на думку експертів, буде сприяти поглибленню кризи на ринку житла Великобританії.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Stoxx 50 знизився за підсумками торгів у середу на 82,1 пункту (2,39%) - до 3354,75 пункту.
Британський FTSE опустився на 85,9 пункту (1,55%) - до 5448,6 пункту.
Французький індекс CAC 40 звалився 115,51 пункту (2,56%) і склав 4402,97 пункту.
Німецький DAX зменшився на 163,68 пункту (2,49%) - до 6422,19 пункту.
Всі вісімнадцять фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас