Точка зору: Україні не загрожує іпотечна криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Україні не загрожує іпотечна криза

Кредит&Депозит
1837
Україні не загрожує іпотечна криза, вважає заступник голови правління Укрсоцбанку (Київ, входить в UniCredit Group) Ірина Князєва, думка якої наведена прес-службою банку.
На думку І.Князєвої, зростання ставок по іпотечному кредитуванню пов'язане не стільки з іпотечною кризою в США, скільки із внутрішньою економічною ситуацією в країні, зокрема, навколо курсу долара і дефіциту банківських ресурсів на ринку.
"Я вважаю, що зараз передумов для падіння цін на іпотеку в нашій країні нема, оскільки не існує надвиробництва, як, наприклад, у США. Кількість тих, хто потребує нових квартир, значно перевершує кількість побудованого житла. Більше того, нинішня ситуація на ринку приведе до того, що девелопери будуть менше будувати через утруднення фондування. Природно, через якийсь час це знову приведе до збільшення цін", - наводяться в прес-релізі її слова.
За словами заступника голови правління банку, у цей час деякі девелопери призупинили проекти, скоротили вкладення коштів у розвиток будівництва, що приведе до зменшення здачі житла і до збільшення попиту та цін на нього через півтора-два роки.
У той же час І.Князєва не виключає ймовірності переоцінки вартості деяких категорій житла. "Це - однокімнатні квартири в "хрущовках", панельних будинках. Наш банк намагався не працювати в цьому сегменті. Ціна на таке житло може бути відкоректована. Але вартість нового якісного житла навряд чи знизиться, тому що в нас зараз немає його надлишку", - припускає І.Князєва.
На її думку, для завершення проектів забудовникам необхідно змінювати схему фінансування, залучаючи кошти не в інвесторів-фізосіб, а в банків та інвестиційних фондів.
"У цілому я оптимістично оцінюю економічний розвиток України і її фінансову ситуацію, тому що в нас нормальними темпами розвивається бізнес і, на відміну від країн-світових лідерів, не спостерігається надвиробництва, а виходить, криза, як, наприклад, у США, нам не загрожує", - резюмує І.Князєва.
Укрсоцбанк заснований в 1990 році. UniCredit Group у січні 2007 року завершила придбання 94,2% акціонерного капіталу Укрсоцбанку за EUR1,525 млрд: на 1 липня 2008 року пряма участь у капіталі банку Ваnk Аustrіа Сrеdіtаnstаlt АG (Австрія, входить в UniCredit Group) становила 8,684%, а опосередкована - 86,15%.
За даними Нацбанку України, на 1 квітня 2008 року за розміром активів (34,072 млрд грн) Укрсоцбанк займав 4-е місце серед 176 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас