Життя потроху налагоджується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Життя потроху налагоджується

Фондовий ринок
221
На думку експертів, сьогодні інвестори продовжать пильно спостерігати за ситуацією на Кавказі та за рухом закордонних площадок, але в цілому за тиждень індекс ПФТС, швидше за все, зросте на 2-3%.
Напередодні індекс закрився ростом на 1,78%, корелюючи з російським фондовим ринком. За підсумками торгів індекс зупинився на рівні 634 індексних пункту. Але активність на ринку була незначною.
"На початку торгів не спостерігалося великої активності інвесторів - натискали триваючі воєнні дії в Південній Осетії, але вкотре індекси, що закрилися в позитивних межах, США створювали якусь підтримку фондовому ринку,- говорить інвестаналітик КУА Tiger Asset Management Антон Павловський.- Заява президента Росії Дмитра Медведєва про завершення воєнної операції обрадувало учасників фондового ринку: індекс РТС, що до того часу ледь виріс на 1%, через півгодини після заяви вже додавав 3,6%. Новина і приклад колег з Росії стали основними драйверами росту ПФТС". Також, за словами старшого брокера торговельного відділу компанії "Юпрас Капітал" Олексія Рєпіна, сприяло росту фондового ринку зниження цін на нафту та золото, а також зміцнення американського долара.
Найбільше зростання показали акції Авдіївського коксохімічного заводу (+3,70%) і "Центренерго" (+3,43%), а лідером падіння стали акції Донецького металургійного заводу (-20%).
"З істотних подій варто відзначити новини в банківському секторі, де міжнародне рейтингове агентство Moody's підтвердило на рівні В2 довготермінові рейтинги 22 українських банків із зобов'язань в іноземній валюті (рейтинги групи B вважаються досить ризикованими для довготермінових інвестицій)",- додав Олексій Рєпін.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас