Ріелтери очікують зростання цін на нерухомість у разі активізації іпотечного кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ріелтери очікують зростання цін на нерухомість у разі активізації іпотечного кредитування

Кредит&Депозит
594
Ріелтери очікують зростання цін на нерухомість у разі активізації іпотечного кредитування.
Зі слів президента української гільдії ріелтерів Наталії Шкілевої, у разі активізації в жовтні-листопаді іпотечного кредитування (що прогнозується багатьма банками) рівень росту цін на нерухомість у середньому може становити 25%.
Якщо активізація іпотечного кредитування наступить пізніше, то ринок до цього періоду буде перебувати в стані очікування з можливим рівнем коливання цін у межах 10%.
Шкілева виключила можливість різкого обвалу ринку.
"Обвального падіння не буде й не може бути", - сказала Шкілева.
Президент асоціації ріелтерів Одеси й Одеської області Костянтин Новицький також вважає, що за оптимістичним варіантом розвитку подій у листопаді можна чекати активізації банками іпотечного кредитування, що дасть можливість вийти ринку нерухомості із застою.
"Це може вивести ринок на нову спіраль збільшення цін", - сказав Новицький.
Разом з тим, президент Союзу фахівців з нерухомості Олександр Рубанов прогнозує активізацію іпотечного кредитування тільки до кінця 2009 року.
"На наш погляд, жовтень цього року - це досить оптимістичний прогноз, на нашу думку, ситуація може вирівнятися тільки до кінця 2009 року", - сказав Рубанов.
При цьому він не зробив загального прогнозу щодо цінової ситуації на ринку нерухомості, додавши, що в різних сегментах ринку цінова ситуація буде різною.
Наприклад, житло преміум-класу буде продовжувати зростати в ціні через незначну пропозицію на ринку, тоді як вартість житла економ-класу може знизиться до кінця 2009 року на 30%.
Як повідомляло агентство, протягом останніх місяців банки переважно обмежили іпотечне кредитування, зокрема, в іноземній валюті, а також посилили його умови.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас