Розстрочка на товари дорожчати не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розстрочка на товари дорожчати не буде

Кредит&Депозит
266
Всупереч прогнозованому збільшенню процентних ставок по всіх кредитах восени, експерти вважають, що подорожчання кредитів на товари чекати не варто.
За даними компанії Простобанк Консалтинг, середня (ефективна) процентна ставка по кредитах на товари в гривні терміном на два роки на початку серпня склала 46,89%. При цьому наприкінці липня ставка по таких кредитах становила 49,59%.
Експерти компанії визначили найвигідніші (ефективні) ставки по кредитах на товари терміном на два роки.
ТОП-3 у гривні:
1.24,96% - Ощадбанк.
2.33,60% - Унікредит Банк.
3.33,72% - Укрсоцбанк.
Причини падіння середніх процентних ставок по таких кредитах, на думку Дмитра Замотаєва, начальника Управління кредитними продуктами роздрібного банкінгу "Укргазбанку", це низький попит на продукт. "Ринок кредитів на товари прямо пов'язаний з ринком товарів народного споживання. Тому зменшення темпів реалізації товарів народного споживання, пов'язаного із сезонними явищами (відпускний період, переорієнтація попиту в сферу послуг, а не покупка товарів довгострокового використання), прямо впливає і на ринок кредитів на товари, - стверджує експерт. - Щоб згладити тенденцію сезонного спаду продажів кредитного продукту, банки уживають різних заходів, одним із яких є зниження ставок".
Слід зазначити, що всупереч традиційному осінньому збільшенню ставок по кредитах, різкого подорожчання кредитів на товари на виплат восени не буде. "На збільшення процентних ставок по кредитах на товари, у першу чергу може вплинути підвищення ціни ресурсів, що залучаються банками (ціна депозитів). Осіннє збільшення попиту на товари довгострокового використання, не повинно привести до різкого зростання цін на дані кредити. Тому що кредитні портфелі, які не були сформовані протягом літнього періоду, банки будуть формувати восени", - вважає Дмитро Замотаєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас