Ахметов сплавив кораблі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов сплавив кораблі

1871
Компанія "СКМ", контрольована мільярдером Рінатом Ахметовим, позбувається від непрофільних активів. Наприкінці минулого тижня група заявила про продаж своїх часток в "Торговельному флоті Донбасу" ("ТФД") і "Судноремонтному заводі" ("СРЗ"). У цих підприємствах "СКМ" виступала в якості міноритарного акціонера і, відповідно до заяви компанії, не робила якого-небудь істотного впливу на управління активами.
"Оскільки транспорт як окремий бізнес-напрямок не входить у лінійку пріоритетних напрямків для інвестування "СКМ", а інтеграція даних компаній в існуючі вертикально-інтегровані ланцюжки "Метінвесту" або ДПЕК економічно необгрунтована, ми розглядали можливість продажу наших часток в "СРЗ" і "ТФД". Тому, одержавши економічно обґрунтовану пропозицію, ми прийняли її", - пояснив гендиректор Попов.
Президент фондів КУА "Амадеус" Михайло Ройко додає, що продаж акцій "СКМ" у підприємствах став продовженням політики компанії Ахметова, направленої на реструктуризацію бізнесу. "Недавно вони практично пішли з фінансової сфери, і "СКМ Фінанс", можна сказати, майже припинив своє існування. Тепер компанія позбувається і від інших невигідних активів, які лежать за межами гірничо-металургійного комплексу", - говорить Ройко.
У самому "СКМ" пріоритетними галузями для довгострокового інвестування, крім гірничо-металургійного бізнесу, називають енергетику, фінансову сферу, нерухомість, а також телекомунікації та медіа.
Суму угоди із продажу "ТФД" і "СРЗ", а також нового власника акцій підприємств в "СКМ" не називають. Як уже повідомлялося, у квітні Антимонопольний комітет дозволив кіпрській компанії Uitc Limited купити більше 50% компанії "Торговельний флот Донбасу".
"Торговельний флот Донбасу" - найбільший морський торговельний флот в Україні. Він здійснює перевезення між портами Чорноморсько-Азовського, Середземноморського і Балтійського басейнів, а також країн Західної Африки та Карибського басейну, Південної Америки, Канади, США та ін. ТОВ "Судноремонтний завод" - підприємство, що виконує роботи з ремонту, модернізації і будівництва суден практично будь-якого типу і призначення.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас