Глобальні продажі комерційної нерухомості скоротились на половину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні продажі комерційної нерухомості скоротились на половину

Нерухомість
404
Загальносвітові продажі основної комерційної нерухомості за перші 6 місяців 2008 р. скоротилися на 49% до $306 млрд. через різке скорочення продажів у розвинених країнах, ринок яких сильно постраждав від кредитної кризи та уповільнення економічного зростання, говориться в доповіді Real Capital Analytics, повідомляє Reuters.
У першій половині 2008 р. на світовому ринку комерційної нерухомості відбулися радикальні зміни: Токіо обігнав Лондон і Нью-Йорк, як найактивніший ринок нерухомості, тому що інвестори стали віддавати перевагу азіатським ринкам.
У той же час значно виросла торгівля комерційною нерухомістю в Бразилії, Росії, Індії та Китаї, так само як і на інших ринках, що розвиваються. На ринках, що розвиваються, було продано за вартістю 25% комерційної нерухомості в порівнянні з 10% у першій половині 2007 р.
Real Capital Analytics ураховує тільки угоди вартістю понад $10 млн.
Продажі офісів скоротилися на 60%, а готелів на 68% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Продажі торгових центрів знизилися на 54% за першу половину 2008 р., приміщень промислового призначення, включаючи склади та центри дистрибуції - на 38%, багатоквартирних будинків - на 34%.
З 84 країн, ситуація в яких відслідковується авторами доповіді, в 35 продажі виросли. У цьому списку тільки п'ять країн не вважаються такими, що розвиваються. Продажі комерційної нерухомості в Індії подвоїлися, у Бразилії збільшилися на 40%, у Росії - на 19%, у Китаї зростання сповільнилося до 7%.
Серед розвинених країн у США продажі впали на 63%, у Великобританії - на 57%, у Німеччині - на 65%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас