Підйом фондових індексів США дає надію на те, що дно ринку вже пройдено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підйом фондових індексів США дає надію на те, що дно ринку вже пройдено

Фондовий ринок
279
Підйом американських фондових індексів, що почався в середині липня, хоча і не був значним, все-таки дає надію на те, що дно ринку акцій США вже було досягнуто, пише газета The Wall Street Journal.
У той же час, експерти відзначають, що на "ведмежих" ринках часто спостерігаються короткочасні і безперспективні сплески. Хоча деякі негативні фактори більше не роблять свого впливу на фондовий ринок, існує ще низка проблем, які потрібно подолати.
Напруженість на кредитних ринках зберігається, банкам і брокерським компаніям, можливо, необхідно буде залучити значні суми коштів, щоб стабілізувати свої баланси, ціни на житло продовжують падати, а ситуація в споживчому секторі як і раніше залишається складною.
У цей час підтримку ринку надає падіння цін на нафту і відновлення курсу долара США відносно євро. Обидва ці фактори сприяють збільшенню купівельної спроможності американців.
Dow Jones Industrial Average виріс на 3,6% за підсумками минулого тижня, скоротивши, таким чином, своє падіння з початку цього року до 12%.
На думку фондового стратега J.P.Morgan Securities Inc. Томаса Лі, американський фондовий ринок уже досяг свого мінімуму, і піднявся з нього на тлі падіння цін сировинних товарів. Вартість нафти знизилася за минулий тиждень на 7,9%, мідь подешевшала на 17% з моменту досягнення рекордного максимуму 2 липня.
Раніше Томас Лі заявляв про побоювання того, що високий попит з боку країн emerging markets, що збережеться, незважаючи на підвищення цін, буде підтримувати інфляцію. "Зараз ми чітко бачимо, що високі ціни на сировину негативно відбилися на рівні попиту з боку економік, що розвиваються, - відзначив він. - У результаті, можна говорити про ослаблення інфляційних побоювань".
Відновлення курсу долара відносно євро за останній місяць є ще одним оптимістичним сигналом для акцій, вважає Томас Лі.
"Бичачий" ринок неможливий в умовах слабкої валюти", - говорить експерт.
Серед факторів, що говорять на користь думки про те, що поточний підйом ринку є лише корекцією, - проблеми, що зберігаються, пов'язані з наслідками кризи на ринку нерухомості й у кредитній сфері.
Багато фінансових компаній продовжують боротися із втратами по кредитах та інвестиціях, що вкотре підкреслила слабка звітність Fannie Mae та American International Group, опублікована минулого тижня.
"Кредитування є джерелом життєвої сили для можливості розширення економіки, - відзначає головний інвестиційний стратег Strategas Research Partners Джейсон Десена Треннерт. - Доти, поки становище банків та інших кредиторів не покращиться, я б з обережністю говорив про ралі на фондовому ринку".
Статистичні дані, які будуть опубліковані на цьому тижні, покажуть зниження роздрібних продажів і збільшення споживчих цін у США в липні, прогнозують експерти, опитані агентством Bloomberg.
Роздрібні продажі, як очікується, знизилися минулого місяця на 0,1% після підвищення на 0,1% у червні. Продажі без обліку автомобілів, згідно із прогнозом аналітиків, збільшилися на 0,5%.
Міністерство торгівлі США опублікує дані про обсяг роздрібних продажів у липні 13 серпня о 16:30 мск.
У четвер у цей же час міністерство праці США оприлюднить інформацію про динаміку споживчих цін у липні. Як очікується, індекс CPI піднявся минулого місяця на 0,4% у порівнянні із червнем і на 5,1% щодо того ж місяця 2007 року.
Споживчі ціни без урахування енергоносіїв і продуктів харчування (CPI Core) виросли відповідно на 0,2% і 2,4%, прогнозують економісти.
Дефіцит зовнішньоторговельного балансу США, як очікується, збільшився в червні до 62 млрд із 59,8 млрд у травні. Ці дані будуть опубліковані у вівторок о 16:30 мск.
Крім цього, на поточному тижні буде опублікована інформація про бюджет США в липні, про зміну імпортних цін, про запаси товарів на складах, а також про кількість заявок на допомогу з безробіття.
Крім того, Мічиганський університет у п'ятницю оприлюднить попереднє значення індексу довіри (що розраховується ним) споживачів до економіки США в серпні. Цей показник, як очікується, збільшився до 62 пунктів з 61,2 пункта у липні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас