Прем'єр Грузії заявляє про бомбардування транзитних трубопроводів, проте експорт нафтопродуктів триває — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Грузії заявляє про бомбардування транзитних трубопроводів, проте експорт нафтопродуктів триває

Енергетика
231
Транзитні трубопроводи, що проходять по території Грузії, працюють у звичайному режимі, хоча і піддалися бомбардуванню, заявив прем'єр республіки Ладо Гургенідзе.
"Незважаючи на те, що ці трубопроводи є транзитними і від їхнього функціонування не залежить економіка Грузії, вони піддалися бомбардуванню, але не ушкоджені", - сказав прем'єр на засіданні уряду республіки.
"Економіка країни і державна система працює без перебоїв, і ми вже прорахували всі ці небезпеки, думаю, що нестійкість нашій країні не загрожує, немає навіть підозри на паніку", - сказав прем'єр.
Гургенідзе підкреслив, що, незважаючи на воєнні дії, інтерес інвесторів до Грузії не знизився.
У свою чергу МЗС Грузії заявив у суботу ввечері, що російська авіація завдала 9 серпня удар по міжнародному нафтопроводі Баку-Тбілісі-Джейхан.
"Очевидно, що російська сторона зазіхає не тільки на територіальну цілісність і суверенітет Грузії, але й на міжнародну енергобезпеку", - говориться в заяві.
Посол Грузії в Азербайджані Ніколоз Натбіладзе заявив зі свого боку, що бойові дії в Південній Осетії не вплинули на транзит нафтопродуктів з Азербайджану по грузинській території.
"За сьогоднішньою інформацією, вантажні потоки усе ще тривають і перетинають територію Грузії", - заявив посол на прес-конференції в Баку в суботу.
Натбіладзе підкреслив, що у зв'язку із ситуацією в Південній Осетії немає проблем і з функціонуванням нафтопроводу Баку-Тбілісі-Джейхан. "Нафтопровід має свою охорону з боку МВС. Це буде тривати, незважаючи на будь-які воєнні дії, які відбуваються на території Грузії", - сказав він.
За словами посла, напруженість не вплинула і на будівництво залізниці Баку-Ахалкалакі-Карс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас