Банки єврозони продовжують посилювати умови кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки єврозони продовжують посилювати умови кредитування

Кредит&Депозит
345
Банки єврозони продовжили жорсткість умов кредитування в другому кварталі на тлі погіршення прогнозів зростання європейської економіки, пише The Wall Street Journal з посиланням на дослідження Європейського центрального банку (ЄЦБ).
Вимоги банків до позичальників стають усе більш жорсткими за підсумками вже четвертого кварталу підряд, незважаючи на те, що на цей раз наскільки менша кількість банків оголосила про жорсткість кредитних стандартів для компаній у порівнянні з першим кварталом. Так, число банків, які повідомили про жорсткість вимог для одержання кредитів на розвиток підприємств, скоротилося до 43% проти 49% у першому кварталі.
Експерти ЄЦБ прогнозують, що в третьому кварталі про жорсткість стандартів оголосять близько 45% банків.
Тим часом, число банків, що повідомили про введення більш жорстких стандартів споживчого кредитування і видачу кредитів на побутові потреби, виросло до 24% у порівнянні з 19% у першому кварталі.
Ці дані є ще одним свідченням того, що темпи економічного зростання країн єврозони продовжать знижуватися, відзначають експерти.
"Тривала жорсткість стандартів кредитування і падіння попиту на банківські кредити підсилюють нашу впевненість у тому, що циклічне зниження активності в цій сфері значно прискорюється, - відзначає економіст ING Bank Мартін Ван Фліт. - Все це, на тлі тривалого періоду ослаблення економіки повинно втримати ЄЦБ від подальшого підвищення базової процентної ставки цього року, і, можливо, навіть підготує ґрунт для її зниження в наступному".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас