У Грузії введене військове становище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Грузії введене військове становище

344
Парламент Грузії схвалив законопроект президента Михайла Саакашвілі про введення в країні військового становища на 15 днів. За законом країни, військове положення вирішує мобілізацію резервістів, а також цілодобову роботу урядових організацій.
За словами президента Грузії, військове становище не припускає заборони на роботу ЗМІ або заборони на пересування. Закон набуває чинності сьогодні станом м на 15 днів, передає Associated Press.
Про своє рішення ввести в країні військове становище грузинський лідер повідомив на засіданні Ради безпеки країни. Він пояснив ухвалене рішення "агресією Росії проти Грузії".
Напередодні М. Саакашвілі вже оголосив про повну мобілізацію військових резервістів. За його словами, вже мобілізовані тисячі резервістів.
Нагадаємо, що російські військові сьогодні, 9 серпня, звільнили Цхинвалі і "приступили до витискування грузинських підрозділів за зону відповідальності миротворчих сил".
В той же час, як повідомили в Держкомітеті інформації і друку республіки Південна Осетія, всі села і райони Південної Осетії, окрім Прісських висот звільнені від грузинських військ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас