Ціни на нафту в світі впали до 113 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту в світі впали до 113 дол.

Енергетика
677
Ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 8 серпня 2008 р. на провідних нафтових біржах значно знизилися. Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця постачання становлять:
у Лондоні на Intercontinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 113,33 (-4,53) дол./бар.; у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 115,20 (-4,82) дол./бар.
Ціни на нафту знов знижуються після того, як напередодні вони вперше за чотири дні підвищилися. Продажі нафтових контрактів, що поновилися, обумовлені зниженням оцінки можливих втрат постачань нафти з Азербайджану до Європи через вибух на нафтопроводі Баку-Тбіліси-Джейхан.
За останніми оцінками, нафтопровід пропускною спроможністю майже 1 млн бар./день зможе відновити роботу вже через 10 днів, а не через п'ять тижнів, як вважали раніше технічні фахівці. Таким чином, очікувані втрати постачань зменшилися з 30 млн бар. до 13,5-14,0 млн бар.
Крім того, американський долар продовжує укріплювати свої позиції на світовому валютному ринку, що також істотно знижує інвестиційну привабливість нафтових ф'ючерсів і додатково сприяє падінню нафтових котирувань.
Dollar Index (spot), що відображає зміни курсу долара США щодо "корзини" шести провідних світових валют, вперше за п'ять з половиною місяців перевищив позначку 75 пунктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас