НБУ: Отримання населенням виплат Ощадбанку СРСР в доларах зумовило підвищення гнучкості обмінного курсу гривни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Отримання населенням виплат Ощадбанку СРСР в доларах зумовило підвищення гнучкості обмінного курсу гривни

Валюта
340
Отримання населенням виплат Ощадбанку СРСР в дол. США зумовило підвищення гнучкості обмінного курсу гривни у II кварталі 2008 р.
Про це говориться в аналітичному звіті Нацбанку України за вказаний період. Так, раніше Мінфін перерахував на вказані цілі Ощадбанку 780 млн дол., значна частина яких пізніше була конвертовані у гривну.
"Це дозволило позитивно вплинути на інфляційні очікування, які стали одним з основних чинників прискорення інфляції", - наголошується у документі.
Згідно даним НБУ, у II кварталі 2008 р. з 12,5% до 25,4% в порівнянні з I кварталом збільшилася кількість госпсуб'єктів, що рахують обмінний курс найважливішим чинником зміни оптово-роздрібних цін. Таким чином, перехід до керованого плавання валютного курсу дозволив понизити курсовий тиск на ціни, вважають в НБУ.
Як ще один важливий антиінфляційний інструмент в II кварталі ц.р. Нацбанк називає обмеження своєї прямої участі в операціях на міжбанківському валютному ринку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас