ООН допоможе Україні ліквідувати наслідки повені в Західній Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН допоможе Україні ліквідувати наслідки повені в Західній Україні

Казна та Політика
105
ООН допоможе Україні в ліквідації наслідків повені в Західній Україні.
Про це глава представництва ООН в Україні Френсіс О'донелл повідомив у п'ятницю на прес-конференції за підсумками свого візиту в Івано-Франківську область.
За його словами, результати візиту показали, що уряд України, місцева влада, а також військовослужбовці приклали максимум зусиль для того, щоб ліквідувати наслідки стихійного лиха в західних областях.
ООН задоволена роботою органів влади в цьому напрямку, однак вважає, що оскільки у світі міняється клімат, то можна передбачити такі стихійні лиха й бути до них готовими.
У зв'язку з цим, головним питанням на сьогоднішній день є додаток максимуму зусиль для того, щоб мати достатній захист від паводків.
О'донелл відзначив, що висновки ООН збігаються з висновками Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВОЗ) і ЮНІСЕФ, а також організації "Червоний хрест".
Згідно із цими висновками, ЮНІСЕФ буде допомагати Україні у відновленні медичних установ у постраждалих регіонах у максимально швидкий термін.
ВОЗ має намір надати експертну допомогу з нормалізації санітарно-епідеміологічної ситуації, зокрема, з очищення води.
"Програма розвитку ООН допоможе незначними маленькими грантами", - сказав О'донелл.
Він також додав, що ООН буде використовувати діючі проекти в цих регіонах з відновлення інфраструктури в потерпілих від нещастя населених пунктах. Для цього ООН має намір надати додаткові кошти.
О'донелл повідомив, що міжнародна організація "Червоний хрест" вирішила надати 10 тис. фільтрів для очищення води.
За його словами, це маленькі й зручні фільтри, які виготовляють у Криму, а тому будуть доставлені в постраждалі регіони максимально швидко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас