На яких автомобілях їздять вітчизняні міністри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На яких автомобілях їздять вітчизняні міністри

Казна та Політика
703
Так зазначено в деклараціях про прибутки високих чиновників за минулий рік. Судячи із цих документів, автомобілям деяких членів уряду можуть позаздрити навіть великі бізнесмени. Особливу пристрасть міністри мають до повнопривідних позашляховиків, тобто джипів.
Моду на такі автомобілі задає керівник уряду - Юлія Тимошенко. Особисто вона не володіє транспортною технікою. Однак на її чоловіка Олександра оформлений Toyota Land Cruiser Prado. Старе авто такої марки, за оцінками опитаних "ДЕЛОМ" автомобільних експертів, може коштувати 25-50 тисяч доларів. Перший заступник Тимошенко Олександр Турчинов тримає в гаражі більш дорогий джип - Nissan Patrol.
Павленка катає дружина
Міністр зі справ сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко особисто не володіє автомобілем. "Я не вмію керувати машиною, і мені взагалі автомобіль не потрібний! - сказав він кореспонденту "ДЕЛА". - Проте дружина підвозить мене у вільний від роботи час". Торік дружина міністра обзавелася чорним джипом Mercedes GL450 із внутрішньою обробкою зі шкіри. Зараз стару машину цієї марки можна купити на авторинку за 130-150 тисяч доларів.
Родина міністра юстиції Миколи Онищука також віддає перевагу позашляховикам іменитих брендів. В гаражі Онищуков красуються Cadillac SRX та Land Rover Disсovery. Причому останній "танк" був придбаний торік. Орієнтовна вартість таких "старих" машин, залежно від стану, року випуску, пробігу та комплектації, коливається від 70 до 100 тисяч доларів за кожну.
Пинзеник любить Toyota
Люблять джипи й у родині міністра палива та енергетики Юрія Продана. Члени його родини володіють Toyota Land Cruiser й Lexus RХ350. Другий автомобіль придбаний Проданим торік. До цього родина володіла іншим джипом - Nissan RX 350. Але, як стало відомо "ДЕЛУ", міністр розбив його, тому автомобіль довелося змінити. На ринку за кожну з машин просять від 50 до 100 тисяч доларів.
Не відстає від колег з Кабміну й міністр фінансів Віктор Пинзеник. Він особисто володіє невеликим джипом Toyota RAV-4 і придбаною торік машиною Akura mdx. Вартість останньої - близько 70 тисяч доларів. На питання, чому міністр придбав саме ці авто, Пинзеник запропонував покатати кореспондента "ДЕЛА" у вихідні. "Я люблю ці машини!" - додав він.
Міністерські автопарки
Дві міністерські родини володіють такими собі міні-автопарками. Так, глава Мінпраці Людмила Денисова особисто володіє Audi A6 (виходячи з декларації за 2006 рік). А її родина - Volkswagen Touran, Volkswagen Pаssat і маленький, але недешевий британський Mini Cooper.
Родина глави МВС Юрія Луценка обзавелася чотирма автомобілями торік. Серед них - Jeep Infinity, Skoda Octavia, Volkswagen і Hyindai (моделі в декларації не уточнюються). Сам міністр автомобіля не має. Хоча ще торік, відповідно до декларації, у його гаражі стояло дві "Газелі". За його словами, мікроавтобуси залишилися в нього після президентських виборів 2004 року.
Міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський розповів кореспондентові "ДЕЛА", що особисто володіє автомобілем Mersedes 350 зі шкіряним салоном. "Мені подобається мій автомобіль, поки міняти його не хочу", - сказав він.
Без особистого авто
Немає автомобіля в міністра житлово-комунального господарства Олексія Кучеренка. Проте є водний мотоцикл Bombardir. "Стоїть в гаражі, припадає курявою. Давно вже не їздив, - розповів він. - Треба б продати комусь, так все якось руки не доходять". І так само, як Віктор Пинзеник, запросив покататися.
Судячи з декларацій, немає автомобілів у родин віце-прем'єра Григорія Немирі, міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця, міністра регіонального розвитку Василя Куйбіди та міністра з питань надзвичайних ситуацій Володимира Шандри.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас