Ціна золота на COMEX впала до найнижчого значення за три місяці. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота на COMEX впала до найнижчого значення за три місяці.

Банківські метали
229
Ціна золота на Товарній біржі Нью-Йорка (COMEX) впала 7 серпня 2008 р. до найнижчого значення за три місяці. Так, офіційна ціна активного ф'ючерсу (грудень) склала 877,9 дол./унція, а мінімальна ціна операції тим часом опустилася до значення 874,8 дол./унція - найнижчі показники з початку травня ц.р.
Тройська унція золота на COMEX 7 серпня подешевшала за день ще на 5,1 дол. (-0,6%), а з початку поточного місяця ціна золота на біржі за п'ять торгівельних днів впала майже на 45 дол./унція, або приблизно на 7%. Продажі золотих злитків продовжилися із-за збереження "сильного" долара. Так, Dollar Index (spot), що відображає зміни курсу американського долара щодо "корзини" шести провідних світових валют, підвищився за день ще на 0,4% і склав 74,547 пункту - найвище значення з кінця лютого ц.р. Американський долар трохи подешевшав щодо японської ієни, але в той же час подорожчав щодо євро, швейцарського франка, британського фунта і скандинавських валют, що ускладнило іноземним інвесторам покупки золота.
У ході торгів на COMEX максимальні ціни по операціях із золотом перевищили відмітку 890 дол./унція, чому сприяла інформація про падіння у червні на 12,3% здобичі золота в ЮАР в порівнянні з попереднім роком.
Тим часом ціни на нафту 7 серпня вперше за чотири дні підвищилися, що на якийсь час теж подало підтримку ринку золота. Проте ціни на нафту виросли за день не так істотно, щоб технічно забезпечити стійкий інтерес до покупок золота.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас