Ляпіна: У серпні інфляція втримається в межах 1-1,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна: У серпні інфляція втримається в межах 1-1,5%

Казна та Політика
177
Я б радила Юлії Тимошенко не піаром займатися, а триматися в межах повноважень. Потрібно чітко пояснювати людям, що безпосередньо робить Кабмін для подолання інфляції, а не просто погрожувати пальцем і говорити про речі, що виходять за межі її повноважень
Про це ІМК ("Інтермедіа консалтинг") заявив народний депутат України від блоку НУ-НС Ксенія Ляпіна, коментуючи заяву прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко про те, що вона звільнить губернаторів, які будуть мати інфляцію на тлі загальної дефляції в серпні поточного року.
"Інфляція в нас все-таки не в областях, а взагалі в Україні. І ми маємо певні проблеми не скрізь рівномірно, але в цілому в нас є загальна тенденція, і, на жаль, ми цю тенденцію підштовхуємо. Наприклад, як зараз, доводиться виплачувати компенсації потерпілим від стихійного лиха. Ми прекрасно розуміємо, що гроші, отримані на руки, будуть витрачатися сьогодні ж, тому відразу дорожчають будматеріали, підскакують розцінки на землю і т.д. І певним чином цим стимулюємо інфляцію. Тут ми із двох лих вибираємо менше, ми не можемо не компенсувати людям збитки, не можемо не підтримати їх, але розуміємо, що такі наслідки будуть", - додав політик.
Вона висловила думку, що "прем'єр не може управляти в ручному режимі інфляцією, потрібно створювати умови, у яких вона зменшиться. І Кабмін створював такі умови, але необхідно і далі системно над цим працювати".
"Хто може викривати монопольну змову, якщо вона з'являється на ринках? Для цього є відповідний орган - Антимонопольний комітет. Я розумію, що в нас проблеми з Антимонопольним комітетом, там немає призначеного керівника, а проте комітет є, виходить, потрібно, щоб він виконував свою роботу. І там, де, можливо, є елементи змови, він їх виявляв. А там, де змови нема, з інфляцією потрібно боротися економічними методами", - підкреслила Ксенія Ляпіна.
У той же час вона нагадала, що "Конституція в нас одна для всіх, і нею не можна маніпулювати. Відомо, що призначає і звільняє голів обласних держадміністрацій Президент України, прем'єр може зробити подання із приводу того, що вважає за необхідне звільнити того чи іншого керівника області".
Коментуючи заяву Юлії Тимошенко щодо того, що в липні дефляція в Україні склала 0,5%, Ксенія Ляпіна сказала: "Ми очікували цього, було проведено кілька економічних заходів, і ми бачили, що із травня місяця спостерігалася тенденція до зниження інфляції. Ми і прогнозували, що влітку буде дефляція".
"У серпні через стихійне лихо показник інфляції буде трохи іншим. Наша спроба подолати наслідки природного катаклізму та вкидання грошей в економіку необхідні, але це може викликати невелике зростання інфляції, тобто дефляції напевно вже не буде, а інфляція втримається в межах 1-1,5%", - резюмувала співбесідниця ІМК.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас