Аналітик: До кінця року ціна газу для населення може ще незначно вирости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: До кінця року ціна газу для населення може ще незначно вирости

Енергетика
108
До кінця поточного року ціна газу для населення може бути ще незначно підвищена. Таку думку РБК-Україна озвучив директор аналітичного департаменту Dragon Capital Андрій Беспятов.
Він відзначив, що збільшення ціни на газ для населення з 1 вересня, затверджене НКРЕ, зовсім несуттєве. "З урахуванням очікуваного зростання ціни на імпортований газ у наступному році, можна припустити, що це далеко не останнє підвищення ціни газу для населення. У міру збільшення ціни на газ для України підвищення внутрішніх цін є логічним і питання подальшого підвищення - це справа часу", - говорить аналітик.
Беспятов відзначає, що визначати позицію уряду і "Нафтогазу України" у цьому питанні будуть три основні фактори: захист населення від зростання цін на газ, утримання інфляції і розвиток газовидобутку в Україні.
"Як буде балансувати уряд, важко сказати, але, швидше за все, що сильного підвищення для населення цього року не слід очікувати. Буде якесь невелике збільшення, але воно буде контрольованим, зваженим і, швидше за все, дуже обмеженим у розмірах", - вважає аналітик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас