У Тимошенко кажуть, що електрички не будуть поки дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Тимошенко кажуть, що електрички не будуть поки дорожчати

162
Прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України заявляє, що стурбована тим, що останнім часом у засобах масової інформації з'являються численні повідомлення відносно начебто б підвищення вартості проїзду залізничним транспортом у всіх типах вагонів.
Як відзначається в повідомленні прес-служби, Міністерство транспорту та зв'язку й «Укрзалізниця» неодноразово інформували громадськість і ЗМІ про те, що до кінця 2008 року встановлений мораторій на будь-яке підвищення тарифів у загальних вагонах всіх поїздів. “Тому будь-які припущення щодо того, що населення буде просто неплатоспроможним купувати квитки і подорожувати залізницею, недоречні і базуються на помилкових даних”, - відзначається в повідомленні.
Прес-служба акцентує увагу, що проїзд у загальних вагонах - електричках - до кінця року не буде підвищуватися. Планове підвищення вартості квитка - на 5% з 2 липня і на 5% з 1 жовтня відповідно до наказу від 22.07.2008 №913 "Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні" - стосується винятково поїздів внутрішнього та міжнародного сполучення - на плацкарт, купе і СВ.
На докори про необґрунтованість підвищення вартості проїзду залізничним транспортом Мінтрансзв’язку повідомляє, що підвищення вартості проїзду в поїздах викликано, у першу чергу, інфляцією та збитковістю пасажирських перевезень. Більше того, прес-службою Мінтрансзв’язку 4 липня було надано роз'яснення, що підвищення з 2 серпня вартості проїзду в поїздах внутрішнього повідомлення на 5% у всіх типах вагонів, крім загальних, було заплановано ще в грудні: через інфляцію, зростання цін на паливо і збитковість перевезення пасажирів.
Мінтрансзв’язку відзначає, що будь-які судження на тему завищеної вартості проїзду залізницею у всіх вагонах не відповідають дійсності. Міністерство транспорту та зв'язку буде наполягати на затвердженні права громадян на одержання повної і точної інформації.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас