Дані EIA по запасах нафти в США привели до падіння цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дані EIA по запасах нафти в США привели до падіння цін на нафту

Фондовий ринок
241
Ціни на нафту знову опинилася під тиском після публікації даних управлінням енергетичної інформації Міністерства енергетики США про запаси нафти та нафтопродуктів за тиждень до 2 серпня.
За прогнозами запаси сирої нафти повинні були знизитися на 200 тис. барелів, але звіт EIA показав зростання запасів на 1.6 млн., що зробило значний тиск на нафтові котирування. Варто також відзначити, що значно зросли запаси дистилятів - на 2.8 млн. барелів, у той час як прогноз був на рівні 2.0 млн. барелів. Підтримку цінам на нафту не змогло зробити навіть значне падіння запасів бензину за звітний тиждень. Аналітики очікували зниження запасів бензину на 1.5 млн. барелів. Але фактичне значення перевищило всі прогнози і досягло значення - 4.3 млн. барелів.
Після публікації зазначених даних на світових торговельних майданчиках спостерігалася тенденція до зниження нафтових котирувань, в результаті чого вартість бареля марки Light на біржі NYMEX вчора знижувалася до мінімального значення за останні 3 місяці на рівні 177 дол. за барель. На Міжконтинентальній біржі ICE вартість нафти марки Brent також знизилась до мінімального значення за 3 місяці на рівні 115.50 дол. за барель.
Разом з падінням цін на нафту почали відновлюватися фондові ринки розвинених країн. У першу чергу варто відзначити зростання акцій автомобілебудівних компаній та авіакомпаній, які втратили найбільше у зв'язку зі зростанням вартості нафти та нафтопродуктів, що спостерігалося з початку 2007 року і до початку минулого місяця. На думку аналітиків на даний момент спостерігається перетік спекулятивного капіталу з нафтового ринку на ринок цінних паперів.
Все-таки не варто забувати, що підтримку в районі 117 - 117.50 ціни ще не змогли подолати і зниження під зазначені рівні може виявитися просто помилковим пробиттям. У зв'язку із цим вартість нафти може почати зміцнюватись вже з поточних рівнів. Подальше зниження цін на нафту можливо у випадку значного зростання американського долара стосовно основних валют. У свою чергу зростання долара може бути викликане не зовсім позитивним результатом засідань ЄЦБ та Банку Англії з процентних ставок.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас