Deutschе Bank цікавиться розписками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutschе Bank цікавиться розписками

289
Як стало відомо "ЭИ", банк - лідер програм випуску депозитарних розписок Deutschе Bank Trust Company Americas виявляє цікавість до ринку депозитарних розписок України.
"Банк планує зміцнити свою присутність в Україні як шляхом розвитку свого представництва, так і шляхом пропозиції ринку країни нових продуктів, включаючи і програми ADR/GDR", - підтвердив інформацію Костянтин Сєрьогін, голова представництва Deutschе Bank AG в Україні.
Представництво Deutschе Bank в Україні було відкрито в 2004 р. і працює в основному над угодами в сфері торговельних операцій. Наприкінці 2007 р. банк заявляв, що має намір відкрити філію в Україні після вступу у СОТ, тому що не треба буде платити високу ціну за право вийти на банківський ринок України.
Банк забезпечив випуск депозитарних розписок більше 50 українських підприємств, серед яких "Мотор Січ", "Укрнафта", підприємство "Азот", "Азовсталь", "Дніпроенерго", "Західенерго", ЛУАЗ, Нікопольський феросплавний завод, банки "Надра", Мегабанк і "Форум". Крім того, він був одним з організаторів випусків єврооблігацій для Міністерства фінансів і Києва.
"В Deutschе Bank уже є досвід роботи в Україні. Крім того, ряди банку поповнила Тетяна Веселовська, що до цього працювала в Bank of New York Mellon, що має величезний досвід, знання ринку і деталей його роботи", - розповів Ігор Мазепа, гендиректор ІК "Конкорд Капітал". Зв'язатися з пані Веселовською учора не вдалося.
Зараз в Україні існує поки один робочий тандем - "ІНГ Банку (Україна)", у ролі місцевого хоронителя і Bank of New York Mellon у ролі банку-депозитарію. "Як тільки на ринок вийде Deutsche Bank Trust Company Americas, думаю, можна буде побачити гідну конкуренцію в наданні послуг забезпечення випуску ДР цих двох світових "монстрів" по trustee і депозитарному бізнесі", - говорить віце-президент інвестиційної групи "Сократ" Олег Бабур.
Конкурент спокійно ставиться до планів Deutsche Bank. "Банк відкрив рахунок у цінних паперах в ING Bank. В Deutschе Bank уже є досвід роботи на українському ринку. Зараз до України придивляється JP Morgan. Все це є дуже гарним знаком для ринку, це плюс і для брокерів, і для емітента, тому що на ринку з'явиться конкуренція і буде вибір. Умови, які будуть пропонувати банки щодо забезпечення випуску депозитарних розписок, швидкість реагування, комплект документів, вартість послуг - все це буде зважуватися емітентом, і той, у кого процес буде краще налагоджений, буде мати перевагу", - розповів Геннадій Журов, керівник відділу обслуговування операцій із цінними паперами "ІНГ Банк (Україна)".
На думку експертів, ситуація на зовнішніх ринках стане сприятливою тільки через рік-два. "Коли ситуація на світових ринках заспокоїться, можна чекати виходу багатьох вітчизняних підприємств на зовнішні ринки", - упевнений Ігор Мітюков, голова представництва банку Morgan Stanley в Україні. "Зараз український фондовий ринок відкотився до початку 2007 р. Світові ринки також не подолали кризу. Те ж саме відбувається з активністю клієнтів, кількість транзакцій зменшилася. Але в місцевих компаній є інтерес до роботи з депозитарними розписками", - відзначив Журов.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас