Депутат НУ-НС пропонує призупинити будівництво у Києві до прийняття нового генплану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат НУ-НС пропонує призупинити будівництво у Києві до прийняття нового генплану

Нерухомість
110
Народний депутат Кирило Куликов (фракція - "НУ-НС") ініціює тимчасове призупинення будівництва в столиці до прийняття Київською міськрадою нового генерального плану розвитку міста.
Відповідний проект постанови Верховної Ради "Про мораторії на будівництво об'єктів містобудування" (№2760) був зареєстрований у парламенті 11 липня.
Документ передбачає оголошення мораторію на будівництво в Києві і, у зв'язку із цим, заборону управлінню містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації здійснювати узгодження змін до містобудівної документації, надання дозволів на виконання будівельних робіт, а також приймати об'єкти містобудування в експлуатацію до закінчення дії мораторію.
У той же час, дана заборона не повинна поширюватися на об'єкти житлово-комунального господарства, соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.
Відповідальність за виконання постанови пропонується покласти на Кабінет міністрів.
Як повідомлялося, Київська міськдержадміністрація має намір оголосити міжнародний тендер серед архітекторів на складання генерального плану столиці до 2020 року. При цьому роботу над генпланом очолить Міжнародна спілка архітекторів.
Чинний генплан розвитку Києва і його приміської зони розроблявся протягом п'яти років і затверджений Київрадою у березні 2002 року.
За словами головного архітектора Києва Василя Присяжнюка, чинний генеральний план розвитку міста передбачає, що чисельність населення столиці до 2020 року збільшиться до 2,7 чоловік, у той час як зараз, за неофіційною статистикою, вона вже становить до 5 млн чоловік.
Крім того, теперішній генплан передбачає будівництво до 2020 року 26 млн кв. м житла, тоді як на сьогоднішній день уже побудовано 4 млн кв. м, однак будівництво об'єктів соціальної інфраструктури значно відстає від темпів будівництва житла.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас