Євро до долара торгується у четвер біля мінімуму за 7 тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро до долара торгується у четвер біля мінімуму за 7 тижнів

Валюта
420
Євро до долара під час азіатських торгів у четвер торгується біля мінімальної з 15 червня позначки в очікуванні коментарів голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жана-Клода Тріше щодо ослаблення економіки регіону, повідомляє агентство Bloomberg.
Єдина європейська валюта втратила з початку цього кварталу 2,1% проти долара на побоюваннях, що значне ослаблення економіки єврозони не дозволить ЄЦБ піти на повторне підвищення ставки цього року.
Засідання ЄЦБ пройде 7 серпня. Рішення про рівень процентних ставок на найближчий час буде оголошено о 15:45 мск. На думку аналітиків, опитаних Bloomberg, ЄЦБ, швидше за все, збереже базову процентну ставку на рівні 4,25%. Крім того, у четвер відбудеться прес-конференція Ж.-К.Тріше.
Інфляція в єврозоні прискорилася в липні до 4,1% у річному вирахуванні, виявившись максимальною більш ніж за 16 років і більш ніж удвічі перевищивши цільовий рівень європейського ЦБ.
З іншого боку, на позиції євро негативно вплинуло те, що замовлення промпідприємств Німеччини, найбільшої економіки Європи, несподівано впали в червні, продовживши скорочуватися сьомий місяць підряд.
"Беручи до уваги слабість європейської економіки, Тріше не може надто агресивно висловлюватися із приводу інфляції, - вважає голова валютного відділу Societe Generale SA Юдзі Саїто. - Я скоріше очікую коментарів із приводу уповільнення економіки".
Євро до долара торгується в четвер біля $1,5437 проти $1,408 днем раніше.
Відносно японської валюти курс долара становить 109,47 ієни в порівнянні з 109,79 ієни в середу.
На думку Саїто, очікувані коментарі Ж.-К.Тріше, скоріше, несуть ризик зниження, ніж підвищення для євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас