Олімпіада обійшлась українським спонсорам в 60 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олімпіада обійшлась українським спонсорам в 60 млн гривень

Казна та Політика
114
Завтра в Пекіні стартує XXIV літня Олімпіада. Нашу країну на Іграх буде представляти 254 спортсмена. Супроводжувати олімпійців будуть півтори сотні тренерів, лікарів і масажистів. Плюс до цього держава оплатить поїздку в Пекін для двох сотень почесних гостей.
Поїздка української делегації на Олімпіаду в Пекіні обійдеться в 100 мільйонів гривень. Половину цих витрат взяла на себе держава, решта суми лягла на плечі спонсорів.
У держбюджеті на цю поїздку передбачено близько 40 мільйонів гривень. До фінансування пекінського десанту також підключилися офіційні та неофіційні спонсори. Розміри свого фінансування вони не розголошують. Усього за день до початку Олімпійських ігор "Делу" удалося роздобути ексклюзивну інформацію про те, які суми жертвує наш бізнес на олімпійський рух в Україні.
У числі фінансистів олімпійської збірної України на Пекінській Олімпіаді значаться мобільний оператор МТС, що одержав статус генерального спонсора, а також офіційний спонсор Samsung. У партнери до олімпійців також записалися лотерейний оператор "Молодьспортлото", авіакомпанія "Аеросвіт", державний Укрексімбанк, компанія Oriflame і виробник одягу Bosco di Ciliegi.
Джерело в компанії МТС, що виступає спонсором олімпійської збірної не перший раз, відзначило, що на останні дві Олімпіади компанія витратила близько 10 мільйонів доларів. Але на Пекін виділено значно більше від половини цієї суми.
Крім того, МТС як мобільний оператор олімпійської збірної України безкоштовно надає спортсменам і тренерам послуги мобільного зв'язку.
До слова, поїздка одного учасника на тиждень у Пекін у середньому коштує від 10 до 15 тисяч доларів.
Другою за чисельністю в Пекіні (серед компаній-спонсорів) буде делегація Nemiroff. Про грошові витрати спікер компанії Тагір Імангулов воліє говорити, не називаючи точних цифр: "Це кілька мільйонів доларів".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас