Барель нафти на торгах у вівторок втратив у ціні ще майже 2.5 долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Барель нафти на торгах у вівторок втратив у ціні ще майже 2.5 долара

Фондовий ринок
204
Вартість бареля нафти марки Brent вчора продовжила знижуватися. В результаті цього на торгах у Лондоні на Міжконтинентальній біржі ICE ціни впали до мінімального рівня за останні 13 тижнів на рівні 116.85.
За підсумками вчорашнього дня вартість бареля стала дешевше майже на 2.5 долара. На торгах у Нью-Йорку спостерігалася схожа тенденція до зниження цін. Вартість бареля марки Light також знижувалася до 13-тижневих мінімумів на рівні 117.90, і також як на ICE втратила в ціні майже 2.5 долара.
Головною причиною зниження нафтових котирувань на світових торговельних площадках є зниження споживання нафти та нафтопродуктів у світових масштабах. У першу чергу варто відзначити зниження споживчих видатків у Сполучених Штатах, результатом якого стане зменшення обсягів споживання нафтопродуктів. Ще наприкінці минулого місяця Міністерство енергетики США повідомило про те, що споживання нафти знизилося до мінімального значення з початку 2007 року, досягши рівня 19.9 млн. барелів у день.
Міністерство фінансів Японії також повідомило про зниження попиту на нафту в країні, тому що імпорт нафти в червні знизився майже на 1% у порівнянні з тим же місяцем 2007 року. Навіть такі країни як Китай і Індія, які в останні кілька років демонстрували надвисокі темпи економічного росту, нещодавно оголосили про уповільнення темпів економічного росту, основною причиною чого є висока вартість сировини та енергоресурсів.
Додатковий тиск на нафтові котирування робить постійно зростаючий курс американського долара, що стосовно європейської валюти та британського фунта вчора зміцнився до 7-тижневих максимумів на рівні 1.5435 і 1.9520, відповідно.
Сьогодні на нафтовому ринку може спостерігатися підвищена волатильність цін, у зв'язку з публікацією даних з управління енергетичної інформації Міністерства енергетики США про запаси нафти та нафтопродуктів за тиждень до 2 серпня.
За середніми прогнозами аналітиків запаси сирої нафти повинні знизитися на 200 тис. барелів. Запаси бензину за прогнозами також знизяться на 1.5 млн. барелів, а запаси дистилятів повинні вирости на 2.0 млн. барелів.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас