Державіаадміністрація заборонила польоти авіакомпанії "Кипарис" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державіаадміністрація заборонила польоти авіакомпанії "Кипарис"

180
Державна авіаційна адміністрація України заборонила виконувати польоти повітряним суднам ТОВ "Авіакомпанія "Кипарис" (Сімферополь) до остаточного рішення комісії, що розслідує причини аварії вертольота Мі-2 у Криму.
Як повідомила прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України, Державіаадміністрація направила телеграму главам авіапідприємств, які виконують роботи в сільському та лісовому господарстві, а також керівникам льотних навчальних закладів.
Відповідно до телеграми, льотчикам, що мають свідоцтво приватного пілота або пілота надлегкого повітряного судна (ПС), забороняється виконувати польоти за межами траси із правом вибору посадкових майданчиків на непідготовленій ділянці місцевості.
Реєстрація на видачу документів льотної придатності ПС авіації загального призначення буде проводитися за наявності договору на базування ПС на сертифікованих аеродромах або дозволених для експлуатації злітно-посадкових майданчиках.
Навчальні польоти на ПС із реєстраційними знаками та знаками авіації загального призначення можна буде здійснювати тільки за наявності відповідного сертифіката на повітряне судно.
Як повідомлялося, у Криму поблизу села Заповітне Ленінського району 2 серпня впав і зайнявся вертоліт Мі-2. Два члени екіпажу загинули. Повітряне судно виконувало плановий переліт із села Заповітне в село Яковенкове.
Вертоліт належав ТОВ "Авіакомпанія "Кипарис".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас