Держдепартамент США: Відносно Тегерану можуть бути прийняті нові санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдепартамент США: Відносно Тегерану можуть бути прийняті нові санкції

Казна та Політика
109
У держдепартаменті США вважають, що відносно Ірану можуть бути прийняті нові санкції, якщо Тегеран не дасть ясної відповіді на пропозиції міжнародної "шестірки" щодо рішення ядерної проблеми. При цьому відповідь Ірану на пакет ініціатив "шестірки" в держдепартаменті США назвали "неприпустимим", передає Associated Press.
Європейський союз (ЄС) 5 серпня 2008 р. отримав послання від Ірану щодо пропозиції "шестірки" по ядерній програмі. Точний зміст послання не розголошується, проте повідомляється, що Іран так і не надав конкретної відповіді, заявивши, що це буде зроблено пізніше.
Чергова зустріч представників "шестірки" з іранськими парламентерами щодо ядерного питання відбулася в Женеві 20 липня ц.р. Після закінчення консультацій зовнішньополітичний координатор Євросоюзу Хав"єр Солана заявив, що Іран так і не надав чіткої відповіді на пакет міжнародних ініціатив. Проте сторони домовилися повернутися до питання про заморожування іранської програми по збагаченню урану протягом двох тижнів.
На переговорах "шестірки" з Іраном вперше був присутній американський дипломат вищого рангу - заступник держсекретаря США Уільям Бернс. Цей безпрецедентний крок з боку Вашингтона зумовив підвищені очікування від переговорів в Женеві, хоча У.Бернс і не проводив окремих зустрічей з членами іранської делегації.
Захід підозрює Іран в намірі створити ядерну зброю і вимагає заморозити програму збагачення урану. Тегеран, не дивлячись на три послідовні резолюції Ради Безпеки ООН, продовжує збагачувати уран, заявляючи про своє право на "мирний атом".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас