Українські священики створили пенсійний фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські священики створили пенсійний фонд

239
Керуючий центр патріаршої курії Української греко-католицької церкви відкрив недержавний пенсійний фонд (НПФ) "Покрова".
Пенсійний фонд пройшов державну реєстрацію 31 липня 2008 року і готується укладати угоди. Він готується почати роботу у вересні цього року. Як очікується, НПФ підпише договори з пенсійним адміністратором і компанією з управління активами, назви яких не уточнюються. Вирішення питань інвестиційної політики НПФ "Покрова" залишить за собою.
За словами прес-секретаря Київської патріархії Української православної церкви Київського патріархату єпископа Євстратія, спроб створення недержавних пенсійних фондів церквами в пострадянських країнах раніше не було, однак за кордоном такі фонди існують. За словами Євстратія, у СРСР існувала система пенсійного забезпечення священнослужителів, але вона розвалилася на початку 1990-х. Зараз священики одержують від держави мінімальну пенсію і церковні пенсійні фонди можуть допомогти їм назбирати на старість.
В Україні зареєстровано 99 недержавних пенсійних фондів, з якими працюють 49 пенсійних адміністраторів. Однак тільки одиниці з них зараз здійснюють пенсійні виплати. На думку виконавчого директора Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів Ігоря Рогошевського, системі недержавного пенсійного забезпечення необхідний стимул у вигляді запуску другого рівня обов'язкової накопичувальної системи. Зараз цей рівень розробляється урядом України і його планується ввести в 2009 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас