У Німеччині почався економічний спад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині почався економічний спад

Казна та Політика
860
Валовий внутрішній продукт (ВВП) ФРН у другому кварталі поточного року скоротився на 1% у порівнянні з першим кварталом, повідомляє Die Sueddeutsche Zeitung з посиланням на офіційні дані, які будуть опубліковані на наступному тижні.
Більшість експертів дотепер розраховувала, що зниження складе лише близько 0,5%. Скорочення на 1% рівносильно випаданню 12 млрд. євро доходів. Якщо стиснення економіки продовжиться й у третьому кварталі, то це буде означати, що рецесія почалася.
У федеральному уряді, пише газета, тепер побоюються, що перспективи економіки погіршуються і доведеться переглянути офіційний прогноз на 2009 р., у якому прогнозувалося зростання ВВП на 1.2%.
Що стосується прогнозу на цей рік, то в уряді ФРН сподіваються, що завдяки гарному результату першого кварталу показник зростання ВВП на 1,7% все-таки буде досягнутий. В 2007 р. ВВП ФРН збільшився на 2,5%.
Небажання вже зараз переглянути прогноз в уряді аргументують суперечливістю тенденцій. Так при сприятливому розвитку експорту в цілому Союз німецьких автовиробників повідомив про скорочення в липні експорту автомобілів на 6%. У той же час продажі усередині країни незначно збільшилися, хоча тенденція до зниження стала більш явною.
Об'єднання машинобудівників як і раніше налаштоване оптимістично, тому що компанії, що входять до нього, мають ще досить велику кількість замовлень. Його головний економіст вважає, що після двох років рекордного зростання навіть невелике скорочення виробництва не створить серйозних проблем для машинобудівників.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас