Україні варто приготуватися до газу по 380-390 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні варто приготуватися до газу по 380-390 дол.

Енергетика
498
Ціна газу для України, через нинішні домовленості "Газпрому" з туркменською стороною, може скласти $380-390 доларів за тисячу кубів.
Про це заявив екс-голова "Укртранснафти", член правління Альянсу "Нова енергія України" Олександр Тодійчук.
"Якщо подивитися на ціни в Європі, то там обов'язково є політична складова. Ті країни, які більш лояльні до Росії, мають нижчі ціни на газ. Як і в попередні роки, ціна буде названа наприкінці грудня, а можливо, і на початку січня, і в ній буде обов'язково політична складова. Росія вже почне включати сюди питання і флоту, і приєднання України до ПДЧ щодо НАТО", - заявив Тодійчук в інтерв'ю радіо "Свобода".
У цей момент Україна купує газ по $179,5 за тисячу кубометрів. Раніше російська сторона припускала, що нова ціна газу для України складе близько $400, однак остаточно визначиться після того, як стане відома ціна середньоазіатського газу для Росії.
Як повідомляє Альянс "Нова енергія України", у газових угодах, які "Газпром" підписав з туркменською стороною, говориться, що в наступному році вартість газу для Росії буде розраховуватися на базі європейських та українських цін. І ціна за туркменський газ для України повинна вирости з $140 за тисячу кубометрів до нібито $225-295.
На останній прес-конференції Президент заявив, що весь серпень Україна присвятить переговорам з російським "Газпромом" щодо ціни на газ на 2009 рік та обсягів постачання.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас