Ціни на нафту впали нижче 120 доларів за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту впали нижче 120 доларів за барель

Фондовий ринок
208
Нафта останнім часом опинилася під тиском через покращення політичної ситуації у світі. Конфлікт, який виник між Сполученими Штатами та Іраном, із приводу іранської ядерної програми здається тимчасово почав затихати.
Відповідно й сильно знизилася ймовірність початку воєнних дій між цими країнами, що сприятливо позначиться на стабільності поставок “чорного золота” з Перської затоки.
Вчора вартість нафти почала знижуватися після того, як метеорологи заявили про те, що шторм "Едуард", який насувається, обійде стороною штат Техас і ніяк не вплине на нафтовидобуток у цьому штаті. Наприкінці минулого тижня нафта користувалася підвищеним попитом у зв'язку з тим, що учасникив торгів на нафтовому ринку мали побоювання щодо того, що "Едуард" зможе негативно вплинути на видобуток нафти в Техасі. Не сприяє зростанню нафтових котирувань і зниження споживчих витрат у Сполучених Штатах, що призведе до зниження попиту на нафтопродукти з боку населення.
Однак, не варто передчасно приймати рішення на відкриття довготермінових коротких позицій щодо нафиі. Навіть якщо підтримку на 121.25 змогли подолати, то навряд чи ціни на “чорне золото” зможуть за дуже короткі терміни впасти до рівня 110 або навіть 100 доларів за барель.
Зважаючи на те, що на більш низьких рівнях і попит на нафту та нафтопродукти почне рости, і спекулятивний попит на нафту зросте в тому числі, можна засумніватися в тому, що котирування колись упадуть на рівень 100 дол. за барель. На даний момент вартість нафти марки Brent котирується на рівні 119.50, і трохи нижче, на 117.50 перебуває найближчий сильний рівень підтримки, від якого може початися висхідний рух.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас