Уго Чавес оголосив про націоналізацію приватних банків Венесуели, щоб вони "працювали в інтересах громадян" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уго Чавес оголосив про націоналізацію приватних банків Венесуели, щоб вони "працювали в інтересах громадян"

226
Президент Венесуели Уго Чавес оголосив про націоналізацію, що насувається, Banco de Venezuela - "дочки" іспанської банківської групи Santander і третього за розміром фінансового інституту країни.
Націоналізація Banco de Venezuela стане першим кроком у майбутній реструктуризації банків, проведення якої повинно бути підкріплено відповідним декретом глави держави, зауважує РБК daily.
Ще на початку травня Уго Чавес дав зрозуміти, що слідом за енергетикою, телекомунікаціями, ЗМІ, виробництвом цементу і сталі він хоче поставити під державний контроль і фінансовий сектор. "Банки повинні працювати в інтересах всіх громадян Венесуели", - заявив президент.
Чавес критикував банки за те, що вони видають занадто мало кредитів. Однак дотепер більшу частину кредитів у всій фінансовій системі Венесуели надавали саме приватні банки. Так, державний Banco Industrial направляє на ці цілі лише 14% своїх коштів, Banco de Venezuela - 65%.
Приватні банки чекали націоналізації: у звіті за перше півріччя Banco Santander повідомив, що загроза націоналізації у Венесуелі наростає. Santander давно веде переговори з місцевими банками про продаж своєї "дочки", але уряд Венесуели відмовився дати добро на вже практично готову угоду іспанців з одним з місцевих приватних банків.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас