Microsoft розробляє альтернативу Windows — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft розробляє альтернативу Windows

1063
Компанія Microsoft приступила до розробки нової операційної системи, що, можливо, у майбутньому замінить застаріваючу Windows.
Програмне забезпечення під кодовою назвою Midori, що раціоналізує ресурси, не схоже на всі попередні продукти Microsoft. Основна відмінність Midori полягає в тому, що вона створюється як Інтернет-орієнтована операційна система, що зробить програми незалежними від "заліза", тому що буде працювати з віддаленими додатками.
Інформація про те, що Microsoft розробляє нову систему, з'явилася якийсь час тому назад, але одержала підтвердження тільки на цьому тижні, коли журналістам продемонстрували внутрішні документи компанії, у яких містився опис технології.
В Microsoft поки не називають термінів виходу нової операційної системи і не обговорюють комерційних перспектив Midori, передає Бі-бі-сі.
За словами Дейва Остіна, директора європейського відділення компанії Citrix, в основу операційної системи Midori закладений підхід, що дозволяє користувачеві уникнути залежності від певного комп'ютера. Новий підхід дозволяє також вирішити проблему несумісності програм.
Майкл Сільвер, віце-президент з розробок компанії Gartner, переконаний, що розробка системи є величезним кроком для Microsoft. За його словами, компанії доведеться перебудувати свій бізнес. "Зараз 80% доходів Microsoft одержує від програмного забезпечення, що продається разом з новими комп'ютерами. Ні для кого не секрет, що з появою Інтернет-додатків вартість того, що робить зараз компанія, знижується. А вона задалася метою бути на вістрі прогресу", - відзначає Сільвер.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас