УЗА ініціює заставні закупівлі державою фуражної пшениці і ячменю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗА ініціює заставні закупівлі державою фуражної пшениці і ячменю

Аграрний ринок
126
Українська зернова асоціація (УЗА), що об'єднує зернові компанії країни, вважає за необхідне для держави невідкладно почати заставні закупівлі фуражної пшениці і ячменя з метою стабілізації цін на ці культури.
"Потрібно негайно вводити заставні закупівлі, у першу чергу, фуражної пшениці і ячменя", - сказав президент УЗА Володимир Клименко на нараді з питань урегулювання ситуації на ринку зерна з метою забезпечення ефективного використання врожаю 2008 року, що проходить у вівторок у Києві під головуванням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Він відзначив, що державі необхідно "зняти" з ринку близько 3 млн тонн ячменя та фуражної пшениці (по 1,5 млн тонн кожної культури), для чого виділити близько 3 млрд грн, що, на думку президента УЗА, дозволить зупинити падіння цін на ці культури через велику пропозицію на внутрішньому ринку.
Крім цього, як повідомив В.Клименко, УЗА звернулася до прем'єр-міністра із проханням затвердити програму "Зерно України-2008-2015", підготовлену за участі асоціації.
Він також звернувся із проханням до глави уряду відновити роботу робочої групи по ринку зерна при Кабінеті міністрів, що змогла б оперативно вирішувати проблеми, що виникають на ринку.
Президент УЗА також вважає за необхідне завершити процес вступу України в Міжнародну раду зерна.
"Саме там (Міжнародній раді зерна) вирішуються всі питання ціноутворення на зерно", - підкреслив Клименко.
При цьому він повідомив, що Україна заборгувала цій організації 76 тис. фунтів стерлінгів членських внесків.
Президент УЗА також закликав уряд створити програму реструктуризації елеваторної промисловості України, а також запропонував пролонгувати аграріям кредити та компенсувати по них процентну ставку на рівні ставки рефінансування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас