Іран запропонував інвесторам нові нафтогазові проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран запропонував інвесторам нові нафтогазові проекти

Енергетика
105
Іран, за словами голови Національної іранської нафтової компанії (National Iranian Oil Company - NIOC), готує більше 15 великих нафтових і газових проектів з використанням "нових методів", щоб залучити іноземних інвесторів, повідомляє 4 серпня Reuters.
Поки невідомо, чи мається на увазі під новими методами часткова відмова Ірану від "викупу" умов нафтогазових контрактів, що викликало невдоволення іноземних інвесторів у минулому.
"Ісламська Республіка Іран представить вітчизняним та іноземним інвесторам свої нафтові і газові проекти з використанням нових методів", - заявив керуючий директор NIOC Сейфулла Джашнсаз.
У рамках практики так званого викупу компанії після освоєння родовищ передавали свої операції NIOC, а потім протягом декількох років одержували плату за добуті нафту та газ для покриття їхніх інвестицій. Іноземні компанії не раз висловлювали невдоволення такими умовами, а деякі говорили, що на угодах з Іраном вони втрачають гроші.
"Ми підготуємо пакетні проекти, які будуть представлені на міжнародних фінансових ринках, - заявив Джашнсаз. - Кожний з пакетів є великим проектом, їх більше 15, так що ми можемо залучити іноземних партнерів і нові фінансові ресурси. Ми одержали сприятливу реакцію з боку європейських та азіатських компаній".
Він додав, що 10 із цих проектів будуть виставлені на тендер до кінця поточного року за іранським календарем, тобто до березня 2009 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас