Зросла вартість житла на вторинному ринку Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зросла вартість житла на вторинному ринку Києва

Нерухомість
1707
Середня вартість житла на вторинному ринку Києва за минулий тиждень (з 28 липня по 4 серпня) зросла на 0,7% (21 дол.) - до 2 тис. 791 дол. за 1 кв. м.
Про це УНІАН повідомили в консалтинговій компанії "Канзас" (м. Київ).
Як зазначається в повідомленні, підсумки минулого тижня показали, що після невеликого уповільнення, ціни на квартири в столиці знову почали зростати.
На думку аналітиків компанії, така динаміка зростання цін пов`язана з невизначеністю на первинному ринку. "Адже багато забудовників в даний час частково скоротили будівництво, тим самим повернувши споживчий попит на ринок вторинного житла. Таким чином, затребуваність "вторички" підштовхнула продавців до підвищення цін", - зазначають в консалтинговій компанії.
Експерти "Канзасу" також повідомляють, що індекс цінового очікування вторинної житлової нерухомості Києва за минулий тиждень підвищився до 0,7%. "Таке значення індексу вартості дає підстави припускати підвищення цін на вторинну нерухомість Києва", - говориться в повідомленні.
При цьому значення індексу дохідності вторинного житла за червень ц.р. становило 2,8%.
Експерти зазначають, що дохідність вторинного київського житла в червні 2008 року була в 4 рази більше середньозваженої ставки дохідності за довгостроковими банківськими депозитами (у травні 2008 року - 11,6%), що робить вкладення коштів у нерухомість більш прибутковим.
За даними компанії, середня вартість житла на вторинному ринку Києва за 1-е півріччя цього року зросла на 9,7% (269 дол.) - до 2 тис. 771 дол. за 1 кв. м.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас