Експерти: Шансів зміцнитися наступного тижня у валюти США набагато більше, ніж у євро та британського фунта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Шансів зміцнитися наступного тижня у валюти США набагато більше, ніж у євро та британського фунта

Валюта
456
За прогнозом аналітиків "Форекс клубу", завершивши попередній тиждень нижче позначки 1.56 у парі з єдиною європейською валютою, ймовірніше усього, протягом поточного тижня долар США досягне діапазону 1.5350-1.5380. Британський фунт також залишиться "під тиском" і буде торгуватися між 1.96 та 1.98 долара за фунт, а от у парі з японською ієною долар, можливо, трохи знизиться і проведе тиждень у діапазоні 106-108.50.
Найбільш очікувана новина минулого тижня, як і передбачалося, підтримала американський долар. Опубліковані дані щодо числа робочих місць поза сільським господарством США показали скорочення робочих місць лише на 51 000, замість запланованого скорочення на 65 000, що дозволило долару США вирости проти євро до 1.5514, а проти британського фунта - до 1.9726.
Олексій Палій, провідний аналітик інформаційно-аналітичного центру "Форекс клуб": "З фундаментальної точки зору, шансів зміцнитися протягом тижня у валюти США набагато більше, ніж у євро та британського фунта, тому що європейська економіка демонструє ознаки ослаблення". Незважаючи на те, що ніяких змін з погляду процентних ставок не передбачається, учасники ринку, у першу чергу, будуть пильно стежити за коментарями чиновників після прийняття рішень щодо ставок Федеральної Резервної Системи США, а також щомісячною прес-конференцією К. Тріше (голови ЄЦБ)".
На тлі значного уповільнення економічного зростання від ЄЦБ не очікується подальшого підвищення дисконтної ставки (якщо тільки Тріше прямо не скаже про ймовірність продовження циклу підвищення ставок). Виходячи із цього, до четверга євро може досягти позначки 1.5350. У той же час є всі підстави вважати, що цикл зниження ставок ФРС уже завершений і залишається відкритим тільки питання, коли почнеться цикл її підвищення. У серпні ймовірність її підвищення - усього 7%, тоді як у вересні - становить близько 20%. Звідси, на очікуваннях цієї події долар може продовжити своє зміцнення проти всіх своїх конкурентів. Варто також відзначити відновлення, що почалося, фондового ринку США, здатне надати підтримку національній валюті.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас