Багато банкірів з Уолл-стріт залишаться цього року без премій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Багато банкірів з Уолл-стріт залишаться цього року без премій

163
На тлі тривалої кризи кредитів рівня subprime, що обрушилася на світові ринки в серпні минулого року, банкіри і трейдери з Уолл-стріт очікують різкого скорочення премій за підсумками 2008р., передає Reuters.
Більше того, деякі аналітики відзначають, що після того, як у банківському секторі США за останній рік було скорочено близько 75 тис. робочих місць, а загальні збитки на кредитних ринках склали більше 400 млрд дол., їм пощастить, якщо вони взагалі хоч щось одержать.
На думку більшості експертів, премії банкірам і трейдерам можуть скоротитися як мінімум на 30-40%. "Цього року все просто: їм доведеться або погодитися на запропоновані премії, або звільнитися. Залишається лише сподіватися, що в наступному році ситуація покращиться", - відзначає голова Egon Zehnder International Роберт Слоан.
Варто відзначити, що фінансові інститути з Уолл-стріт звичайно виплачують як премії близько половини всього свого прибутку. Однак цей рік виявився для більшості не найпростішим, і банкірам пощастить, якщо вони одержать хоча б половину від своєї звичайної премії, говорять експерти. Так, Morgan Stanley минулого місяця повідомив, що його прибуток за підсумками I півріччя знизився на 28%, а обсяг преміальних фондів скоротився до 7,03 млрд дол. Схожим чином йдуть справи і в Goldman Sachs: прибуток банку знизився за цей же період на 22%, у той час як обсяг преміального фонду впав до 8,5 млрд дол.
Більше того, минулого тижня влада штату Нью-Йорк підрахувала, що загальний обсяг виплат фінансового сектора скоротиться цього року на 20%, що приведе до втрати податкових відрахувань на мільярди доларів. "Справи, без сумніву, серйозно погіршилися", - каже генеральний директор Longnecker&Associates Брент Лонгнеккер.
Правда, у той час як деякі топ-менеджери можуть залишитися без премій, деякі, навпаки, за підсумками року стануть відчутно багатшими. Наприклад, новий голова відділу продажів Merrill Lynch Томас Монтаг одержить лише за п'ять місяців роботи гарантовані 40 млн дол. А Morgan Stanley заявив, що витратить частину прибутку, отриманого в результаті скорочення 4800 робочих місць, щоб найняти нових топ-менеджерів. Не відстає від конкурента і Goldman Sachs: представники банку повідомили, що чисельність його співробітників зросте на кілька процентних пунктів, незважаючи на скорочення більш ніж на 10% на початку цього року.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас