США хочуть ввести нову систему розслідування зловживань на біржах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США хочуть ввести нову систему розслідування зловживань на біржах

154
Нова система розслідувань інсайдерських угод на фондових біржах США буде затверджена не пізніше кінця цього тижня через збільшення заклопотаності регуляторів поширенням незаконної діяльності при операціях на міжнародних ринках, пише Financial Times.
Проект, що є предметом обговорення вже більше року, нарешті буде представлений на розгляд Комісії цінних паперів і бірж (SEC) США.
SEC, швидше за все, продовжить залишатися основним органом, відповідальним за виконання федерального законодавства відносно фондових ринків. Але при цьому нова система більш детально описує випадки, коли адміністрація фондових бірж повинна звертатися в SEC.
Відповідно до пропонованих заходів, дев'ять фондових бірж США, які зараз самі намагаються відстежити появу інсайдерських угод, передадуть свої функції двом установам: регулятивному підрозділу Нью-Йоркської фондової біржі і Службі регулювання галузі фінансових послуг США.
Вважається, що така централізація системи дозволить більш ефективно припиняти незаконну діяльність, для якої з'являється усе більше можливостей.
Ці зміни сприймаються деякими учасниками ринку, як черговий крок на шляху до співробітництва з іншими регуляторами у світі, у тому числі і з Британським регулятором фінансових ринків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас