Китайці включились у боротьбу за британські нафтові активи у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці включились у боротьбу за британські нафтові активи у Росії

Енергетика
221
Найбільша нафтова компанія Китаю Sinopec зробила пропозицію про покупку британської нафтової компанії Imperial Energy, що працює в Росії. Рада директорів британської фірми дала Sinopec право на комплексну експертизу активу.
Раніше про свій намір придбати Imperial Energy оголосила індійська ONGC. Передбачається, що ONGC запропонувала 25,48 долара за акцію, або 2,6 мільярди доларів за всю компанію. Це на 67 відсотків вище від ринкової вартості Imperial Energy. Про те, скільки за актив готова викласти Sinopec, поки не повідомляється.
Британська нафтова компанія Imperial Energy працює переважно в Томській області. На кінець 2007 року її запаси становили 125,5 мільйона тонн нафтового еквівалента. Найбільшими акціонерами компанії є фонд Schroeder Investment Limited з 10,12 відсотка акцій, голова ради директорів Пітер Левін - 6,13 відсотка та Deutsche Bank - 5,89 відсотка.
Sinopec - одна з найбільших нафтових корпорацій у світі. Ця китайська державна компанія займається як видобутком, так і переробкою нафти. Її виторг в 2007 році склав 168 мільярдів доларів, чистий прибуток - близько 8 мільярдів доларів. Щодня компанія добуває 3,13 мільйони барелів нафти.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас