"Ореанду" продадуть з другої спроби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ореанду" продадуть з другої спроби

Фондовий ринок
509
Фонд держмайна незабаром спробує знову продати держпакет ЗАТ "Готель "Ореанда" (Ялта). В 2006 р. купити 18,04% акцій ЗАТ майже за $5 млн. охочих не знайшлося.
Тепер ФДМ, посилаючись на зміну ринкової ситуації, обіцяє провести переоцінку акцій. Готель "Ореанда" є ЗАТ, і при продажі держчастка в першу чергу повинна бути запропонована іншим акціонерам. "Звичайно, ми зробимо це і повідомимо засновникам. Але поки що від заяви про рішення виставити на приватизацію повинна бути пройдена процедура підготовки. Буде проведена переоцінка акцій. Потім пропозиція викупити їх акціонерам ЗАТ. А якщо вони відмовляться, то виставляння на торги", - повідомили "і" у прес-службі ФДМ.
ФДМ виставив в 2006 р. на торги 14683240 держакцій "Ореанди" за початковою ціною 24,76 млн. грн. при номінальній 14,683 млн. грн. Представники фонду скрізь заявляли, що ціна продажу збільшиться в кілька разів, тому що готель має дуже привабливе місце розташування. Проводити аукціон довелося тому, що голова правління ЗАТ Сергій Корнієнко заявив: акціонери свою частку не викуплять і не будуть брати участі в аукціоні. Але причину такого рішення він не назвав.
Торги ФДМ так і не провів, за офіційною інформацією - через відсутність заявок на участь у них. За даними ДКЦПРФ, в 2006 р. частки акцій ЗАТ "Готель "Ореанда" розподілялися так: 64,585% акцій - швейцарська компанія Iwenta S.a., 18,04% - ФДМ, 15,36% - "Венчурні інвестиції" (Київ), 2,02% - фонд комунальної власності Ялтинської міськради. Тоді й з'явилися чутки, що аукціон не відбувся, тому що потенційні учасники торгів не захотіли залежати від одних із власників готелю - російських бізнесменів Максима Курочкіна та Олександра Бабакова. Інформація ця офіційно не підтвердилася. Свою частку - 52,56 млн. шт. акцій, або 64,58% - швейцарська компанія Iwenta у березні 2008 р. продала компанії Hafra Limited (Лондон, Англія).
Готель "Ореанда" входить у створену в 2003 р. мережу готелів Premier Hotels. Вона об'єднує шість чотири- і п'ятизіркових готелів: "Прем'єр Палац" у Києві, "Ореанду" у Ялті, "Дністер" у Львові, "Лондонський" в Одесі, "Старий" у Мукачеві і "Космополіта" у Харкові. Торік компанія "ВР Енерджі Інтернешнл Україна", що управляє ТОВ "Прем'єр Інтернешнл", заявила, що планує завершити будівництво другої черги готелю "Ореанда", що входить у готельну мережу Premier Hotels, до кінця 2009 р. У рамках будівництва другої черги заявлялося про збільшення номерного фонду готелю до 230 одиниць, будівництво конференц-залу на 300 осіб і банкетного залу. Інвестиції в реалізацію цих планів становили близько $20 млн.
Віце-президент "ВР Енерджі Інтернешнл" з готельного бізнесу Олег Болотов сказав, що довідався він про те, що ФДМ знову виставляє на приватизацію держпакет: "Нам офіційно ще нічого не пропонували. Ми подивимося, яка буде ціна, і тоді приймемо рішення".
Готель "Ореанда" побудований в 1907 р., а в 2001 р. він був повністю переустаткований та реконструйований. Складається з 114 номерів, у тому числі 5 апартаментів, 14 люксів, 21 напівлюкса. Площа готелю і його допоміжних будівель досягає 16,269 тис. кв. м, земельної ділянки - 22,247 тис. кв. м. В готелі працює близько 500 осіб.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас