Індекс ПФТС: Огляд національного фондового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС: Огляд національного фондового ринку

Фондовий ринок
182
Другий тиждень поспіль національний фондовий ринок демонструє зростання. За підсумками минулого тижня індекс ПФТС знову дещо зміцнився - з рівня 633 до 649.50. Зростання індексу на 16.5 пунктів кардинально не змінює сформованої можна сказати критичної ситуації на українському ринку цінних паперів, але все-таки варто відзначити, що двотижневе зростання індекс демонстрував майже 3 місяці тому - наприкінці квітня - початку травня. Тому можна припустити, що можливо із цього незначного зміцнення котирувань почнеться довготерміновий висхідний тренд індексу ПФТС.
Разом із зростанням котирувань варто відзначити значне зниження обсягів торгів, які за тиждень впали до рівня 645 млн. грн. Протягом останніх 7-ми тижнів обсяги торгів у середньому за тиждень були на рівні 1 млрд. грн. Таке сильне зниження обсягів торгів можна пояснити тим, що в літні місяці, особливо наприкінці літа, завжди кількість учасників торгів цінними паперами стає менше. До того ж, на поточних рівнях бажання продавати цінні папери в інвесторів знизилося, тому що продавати на таких низьких рівнях вкрай невигідно.
Але в той же час сигналів до покупок цінних паперів як технічних, так і фундаментальних ще немає. Якщо до кінця літа індекс ПФТС зможе утриматися вище раніше сформованих мінімумів на 629.50, із самого початку осені ми можемо побачити відновлення котирувань із метою зростання як мінімум 885 пунктів до кінця поточного року.
За підсумками минулого тижня найбільш значне зміцнення котирувань спостерігалося в середу, коли котирування зросли більш ніж на 15 пунктів. Найбільше пунктів індекс втратив у п'ятницю, продемонструвавши зниження з рівня 655 до 649 пунктів. У п'ятницю більше 80 відсотків акцій компаній, які входять до списку “блакитних фішок”, втратили в ціні. Найбільше впали акції Дніпроенерго (- 2.35%), Мотор Січ (- 2.05%) і Райфайзен Банк Аваль (- 2.15%). Зростання за підсумками останнього дня торгів котирувань продемонстрували такі компанії як Полтавський ГЗК (+ 3.20%), Укртелеком (+ 0.48%) та Західенерго (+ 0.30%).
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас