СП: Реалізація програми "Доступне житло" стримується відсутністю коштів у держбюджеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СП: Реалізація програми "Доступне житло" стримується відсутністю коштів у держбюджеті

Казна та Політика
180
Реалізація ініціативи Президента України Віктора Ющенка щодо будівництва доступного житла стримується відсутністю коштів у держбюджеті. Про це сказано у заяві Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента, повідомляє прес-служба глави держави. В заяві зазначається, що Президент указом від 8 листопада 2007 р. доручив урядові передбачити у проектах державного бюджету на 2009 р. та наступні роки видатки на будівництво доступного житла в обсязі не менше 0,5% від ВВП, що становитиме близько 4 млрд грн.
Поточного року необхідно відпрацювати на пілотних проектах схеми будівництва доступного житла, відповідно до яких держава надаватиме одноразову грошову допомогу громадянину для першочергового внеску, зазначається у заяві. Комісією з розгляду пропозицій щодо участі у реалізації пілотних проектів будівництва доступного житла затверджено перелік пілотних проектів регіонів України. Як свідчать заявки регіонів щодо участі у пілотних проектах, на місцях готові безкоштовно виділити земельні ділянки для будівництва доступного житла, відмовитись від залучення коштів населення для розвитку інфраструктури населеного пункту, визначити забудовників, які готові будувати за доступною ціною.
Проведення такого експерименту дасть змогу центральним і місцевим органам виконавчої влади, місцевого самоврядування та будівельним компаніям набути необхідний досвід такого будівництва та ефективно використати його при реалізації положень указу Президента від 8 листопада 2007 р. №1077 "Про заходи щодо будівництва доступного житла в Україні та поліпшення забезпечення громадян житлом".
Неприйняття змін до бюджету унеможливлює спорудження житла за доступною ціною за участю державної допомоги, підкреслює Головна служба соціально-економічного розвитку Секретаріату президента.
Глава держави наполягає на передбаченні вже цього року окремої субвенції з державного бюджету на будівництво доступного житла у сумі не менше 500 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас