Запорізька влада придумала, як боротися з відсутністю бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запорізька влада придумала, як боротися з відсутністю бензину

Енергетика
379
До аукціонів із продажу земельних ділянок під АЗС у Запоріжжі будуть допускати тільки ті компанії, які зобов'язуються не припиняти продаж палива під час бензинових криз.
Про це повідомив у п'ятницю заступник міського голови Сергій Гладченко. "У місті досить заправок. Але під час бензинової кризи в половини з них у продажі не було бензину. Мерія вирішила допускати до аукціонів лише ті компанії, які дадуть гарантії постійної наявності в продажі якісного палива", - пояснив він. Як саме компанії повинні гарантувати наявність палива, Гладченко не уточнив.
За словами гендиректора Євро Ресурс (управляє трьома АЗС у Запоріжжі та області) Віктора Леуша, запорізька мерія вже почала вимагати від учасників аукціонів письмові зобов'язання, що пальне на заправках буде продаватися незалежно від ситуації на ринку. "Якщо в компанії не буде палива, вона зобов'язується повернути мерії ділянку, а та - гроші за неї", - говорить він і відзначає, що компанія Євро Ресурс має намір оскаржити ініціативу місцевої влади в суді.
Для того, щоб стримувати збільшення цін на нафтопродукти на внутрішньому ринку, Мінекономіки пропонує зобов'язати експортерів одержувати дозволи міністерства при вивезенні з України світлих нафтопродуктів.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас