Електронним грошам дали рік на адаптацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронним грошам дали рік на адаптацію

510
Із сьогоднішнього дня набуває чинності положення Національного банку про електронні гроші. Відповідно до нього, їхнім емітентом може бути тільки банківська установа.
Відповідно до постанови Нацбанку, у компаній, що займаються випуском електронних грошей, є рік на те, щоб почати роботу в нових реаліях. За цей час фінансові оператори зобов'язані або одержати банківську ліцензію, або налагодити співробітництво з банком-емітентом електронних грошей.
Банки не будуть проти нових клієнтів, оскільки технічно це питання нескладне, а прибуток у такому випадку очевидний - на банківських рахунках буде залишатися значна кількість коштів клієнтів. "Технічних проблем для власників платіжних систем ця постанова не несе", - упевнений директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем "ЕМА" Олександр Карпов.
Крім жорсткості правил емісії електронних грошей, НБУ також обмежує суму максимальної трансакції 5 тисячами гривень. Це рішення регулятор прийняв відповідно до рекомендацій Міжнародної групи з протидії відмиванню грошей FATF. Такий крок допоможе уникнути напівлегальних схем, що часто використовуються в системах електронних платежів для безконтрольного переведення коштів за кордон.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас