"Укрспирт" починає структурні реформи галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрспирт" починає структурні реформи галузі

182
Концерн "Укрспирт" починає структурні реформи галузі. Концерн і Мінагрополітики змогли переконати першого віце-прем'єра Олександра Турчинова та одержали схвалення Кабінету міністрів. Тіньовиків просять більше не турбуватися.
За словами голови концерну Івана Яковця, галузь повинна бути частково демонополізована. Підприємства будуть розділені на групи за напрямками виробництва: харчовий і медичний спирти, біоетанол і спиртовмісні рідини. Виробники другої та третьої груп повинні бути вилучені зі списків підприємств, що не підлягають приватизації.
Виробництво альтернативних видів палива до 2011 року буде налагоджено на 12 заводах загальною потужністю 218 тисяч тонн палива на рік. Потенційна місткість ринку - 500 тисяч тонн. А зростаючий ринок спиртовмісних рідин може збільшити виробництво спирту технічних напрямків на 15 мільйонів тонн на рік.
Що стосується резервів розвитку галузі в збільшенні частки виробництва етилового спирту технічного призначення, потенційна ємність внутрішнього ринку досягає 70 мільйонів доларів на рік. Таким чином, назавжди закриється проблема недозавантаженості потужностей спиртових заводів.
Для розвитку виробництва етилового спирту технічного напрямку в концерні розраховують на державну допомогу. Хоча б у вигляді нульової ставки акцизу на цей вид продукції.
З огляду на необхідність виконання секторальних умов вступу у СОТ, країна, так чи інакше, повинна забезпечити законодавчу підтримку розвитку спиртової галузі. Інакше зовсім незабаром на нашому ринку біопалива і спиртовмісних рідин будуть панувати іноземні компанії. У порівнянні із цим сміховинними здадуться навіть втрати від активності тіньових спиртовиків.
Втім, боротися з операторами "тіньового" ринку спирту в концерні "Укрспирт" уже навчилися. Навіть незважаючи на те, що іноді їхній опір реформам у галузі переростає в мітинги, пікети та засідання профільного комітету Верховної ради. Голова концерну Іван Яковець вважає, що проблема "тіньового" спирту - продукт часу та умов, у яких концерн існував довгі роки. Зміняться підходи до виробництва, відійдуть і тіньовики.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас